florin roman 1

sursa foto:  facebook

Florin Roman a răbufnit: ‘Magistrații și foștii comandanți de penitenciare comuniste, practic acum stau și ne râd în nas, mulți dintre ei, având cele mai nesimțite pensii speciale din România’

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat duminică seara că  PNL a venit cu un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dar acesta a fost declarat neconstituțional de către CCR.

„Noi am avut prima inițiativă legislativă prin care am dorit să abrogăm tot ceea ce înseamnă pensii speciale în România. A fost un proiect de lege al PNL, din care am exceptat, la momentul respectiv, militarii și polițiștii. (Cei din serviciile secrete?) ZOona de informații, cum sunt definiți ei în legile de organizare și funcționare.

La momentul respectiv, legea a fost declarată neconstituțională, CCR spunând că în România nu eixtsă pensii speciale și pensii de serviciu și că trebuie abrogate toate. Am ținut cont de decizia CCR când am depus proiectul pe impozitarea cu 85% a pensiilor de peste 7.000, cu 40% a pensiilor între 4.000 și 7.000 de lei și 10% între 2.000 și 4.000 de lei.

Practic, am introdus toate categoriile conform deciziei Curții. Pentru că, dacă vă uitați la această impozitare, cei mai puțin afectați ar fi militarii care au și cele mai mici pensii. Ăsta e adeărul. Iar cel mai afectați ar fi magistrații și foștii comandanți de penitenciare comuniste sau reprezentanți ai organelor represive de securitate dinainte de 1989, care practic acum stau și ne râd în nas, mulți dintre ei, având cele mai nesimțite pensii specile din România. Azi cea mai mare pensie specială din România e cea a fostului comandant de la penitenciarul Colibași, care are pensie undeva la 77.500 de lei”, a declarat Florin Roman.

Întrebat de moderatorul B1 TV Silviu Mănăstire cum am ajuns în această situație și cine e vinovat, liberalul a răspuns: 

„Pensiile magistraților au fost introduse undeva la nivelul anului 2007 ca o cerință pe capitolul 14. A fost o solicitare a celor de la nivelul Comisiei Europene, că atunci magistrații aveau salarii foarte foarte mici în România. Apoi toate celelalte tipuri de pensii speciale au fost introduse de guvernele PSD. Au fost abrogate în perioada crizei economice de Guvernul Boc și au fost reintroduse după anul 2012 de guvernele PSD”.

Florin Roman a spus apoi că soluția este „abrogarea tuturor articolelor din toate legile speciale care fac referie la indemnizația de vârstă în cazul căreia CCR decide că supraimpozitarea nu e constituțională”.

Deputatul PNL a mai spus că e nevoie și de o reformare a Curții Constituționale deoarece „atât timp cât 7 judecători din 9 cumulează pensia cu salariul și alți 6 judecători cumulează salariul cu mai multe tipuri de pensii speciale, cât timp ei sunt acolo nu vor declara constituțională o lege care să le taie lor privilegiile”.

Florin Roman a punctat faptul că sunt și membri PSD dispuși să discute despre revizuirea Constituției.

De asemenea, el a ținut să dezmintă faptul că aleții locali ar beneficia de pensii speciale. Prevederea există în Codul Administrativ, introdusă prin OUG de Guvernul Dăncilă, dar aplicarea ei a fost amânată de Guvernul Orban.

„Cât despre pensiile parlamentarilor, e un angajament ferm al PNL că în prima săptămână de după alegeri vom abroga capitolul 11 din Statul senatorilor și deputaților și vom bloca orice posibilitate de acordare a acestor indemnizații”, a declarat Florin Roman, duminică seara pentru B1 TV.

Citește și:

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare