sursa foto:  adnkronos.com

FMI vine la București! Ce discuții va purta echipa Fondului Monetar Internațional cu autorităţile române

Fondul Monetar Internațional a transmis că în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, o echipă a FMI se va afla la Bucureşti pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV.

 

 

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, declara în urmă cu câteva zile că nu se pune problema unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci de respectare a unor angajamente faţă de Comisia Europeană.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare