sursa foto:  g4media.ro

Fostul șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei: ‘În zona Dombasului există luptă în continuare. Pentru prima dată și-au demonstrat ucrainienii capacitatea de contraofensivă, au reușit să-i împingă pe ruși de pe zona Harkov’

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, afirmă că în zona Dombasului rușii urmăresc cucerirea completă a regiunilor Donețk și Luhansk. La ora actuală luptele se dau pe axa mediană.

În zona Dombasului există luptă în continuare. Se vede foarte clar, orașul pe care l-au cucerit după îndelungi și lupte a fost Iz-Umu. De la Iuzum înspre sud vedem Sloviask-ul, Kramatorscu și vedem Donețkul . E aceasta este axa principală. Axa aceasta înseamnă a rezista pe acest intrând – punga Dombasului.

S-a cucerit inițial Rubijne, după care Severodonețkul peste drum dacă este noul oraș Lîsîcheasnk-ul. La ora actuală luptele se dau undeva pe o linie mediană. Această pungă în această pungă care are 2 axe în interior nu sunt menționate pe hartă, dar știm din ceea ce ni se comunică sunt 2 orașe Siversk și Bahmut. Sunt importante pentru că ele ar însemna și posibilitatea de interceptare a autostrăzii. E 40. Autostrada E 40 asigură libertatea de mișcare în interiorul pungii. Pe de altă parte, rușii urmăresc că misiunea finală aceasta ar trebui să fie cucerirea Slovianskului, Cramatorsk-ului și dezvoltarea ofensivei înspre Donețk, respectiv și dinspre Donețk înspre ca spre sud înspre sud, ca să închidă punga.

Pe de o parte să încercuiască gruparea de forțe ucrainiene care au trecut la apărare și aici trecerea la apărare din 2014, pe de altă parte să extindă partea cucerită din oblastul Donețk, pentru că oblastul Luhansk l-au cucerit. Au mai cucerit o parte din Harkov, destul de importantă din oblastul Harkov aproape 30 % interesant este și modul în care s-a luptat pe Harkov.

Pentru prima dată și-au demonstrat ucrainienii capacitatea de contraofensivă, au reușit să-i împingă pe ruși de pe zona Harkov până aproape 10 kilometri de graniță”, a declarat generalul Băbăceanu, conform Gândul.ro.

Vezi și:

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. Poate să fie folosit în scopul descurajării’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare