sursa foto:  newsbv.ro

Foto. Fiul lui Adrian Năstase, la masă cu șeful ANPC, Horia Constantinescu, și cu Maria, inspector ANPC care a candidat pe listele partidului controlat de Dan Voiculescu

Șeful Autorității Naționale de la Protecția Consumatorilor, Horia Miron Constantinescu, a fost surprins de jurnaliști la o „ședință” de seară, alături de fiul lui Adrian Năstase, Andrei Năstase, și de Maria Obreja, inspector ANPC.

Maria Obreja a figurat pe lista de consilieri propusă de Horia Constantinescu la alegerile pentru Primăria Constanța, din 2020, când șeful ANPC a candidat pe listele PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu.

Trebuie precizat că Horia Constantinescu i-a fost naș de cununie fiului lui Adrian Năstase.

Dezvăluirea privind întâlnirea de taină la care au participat Horia Constantinescu, Andrei Năstase și Maria Obreja a fost făcută de Newsbv.ro.

Maria a deschis lista lui Horia Constantinescu, pentru Primăria Constanța

Conform sursei citate, ea a fost găsită de ANI și cu probleme de compatibilitate. Primul termen la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de incompatibilitate, unde Obreja a pierdut la Curtea de Apel Constanța, este 16.02.2023.

În calitate de candidat la alegerile locale, Obreja nu și-a suspendat raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor, acuză ANI

Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor, a scris Ziua de Constanța.

„Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ“, potrivit ANI.

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare