sursa foto:  impact.ro

Frans Timmermans: ‘Vor exista revolte peste tot. Nu este vorba doar despre provocările care vin din partea lui Putin, dar suntem și într-o revoluție industrială în care se schimbă totul în economia noastră’

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că suntem în mijlocul unei revoluţii industriale în care se schimbă totul în economia noastră, în modul în care producem, în modul în care muncim, în modul în care relaţionăm cu alţii.

Frans Timmermans a precizat că pe lângă ameninţările lui Putin vor exista revolte peste tot și că toate acestea trebuie gestionate acum.

Care este lupta viitorului, care este satisfacţia pe care o avem astăzi? Cred că suntem în mijlocul unei alte revoluţii industriale. Ne confruntăm cu multe crize. Am vorbit despre provocările care vin din partea lui Putin, dar suntem şi într-o revoluţie industrială în care se schimbă totul în economia noastră, modul în care producem, modul în care muncim, modul în care relaţionăm cu alţii.

Avem multe provocări”

Există şi foarte multe diferenţe geopolitice, apar puteri noi, unele ţări puternice în trecut scad din importanţă, deci avem multe provocări, multe ameninţări şi cea mai mare provocare este faptul că ajungem la limita planetei noastre. Criza actuală legată şi de criza mediului înconjurător ne ameninţă supravieţuirea şi cred că ar trebui să vorbim mai mult despre asta, nu mai puţin. Cred că ar trebui să fie o temă a mişcării noastre social-democrate„, a spus Timmermans la evenimentul organizat de PSD şi PES activists România cu ocazia celebrării a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din România.

El a adăugat că dacă lucrurile rămân aşa cum sunt acum, oamenii bogaţi, oamenii care controlează economia, vor găsi un loc în care să trăiască, se vor putea muta în locuri unde „nu sunt ameninţaţi de inundaţii sau de secetă„.

”Vor exista revolte peste tot”

Oamenii obişnuiţi, oamenii muncitori care depind de locul lor de muncă şi fermierii care depind de culturi, ei nu au unde să se ducă şi dacă nu avem grijă de această criză climatică şi dacă nu împiedicăm creşterea temperaturii cu mai puţin de 2 grade, vor exista revolte peste tot, industriile vor trebui să se mute şi abordarea crizei climatice, această revoluţie climatică, ameninţările lui Putin, toate aceste lucruri sunt lucruri cu care generaţia noastră trebuie să aibă de-a face şi trebuie să gestionăm aceste lucruri acum„, a menţionat vicepreşedintele Comisiei Europene, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare