sursa foto:  elitaromaniei.ro

Frații ‘Dedeman’ dau lovitura pe timp de pandemie! Anunț oficial

Este oficial! Informațiile au fost făcute publice la Bursa de Valori București! Frații Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscuți drept frații „Dedeman”, dau lovitura pe timp de pandemie.

Grupul ALRO Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, acolo unde 23% din acțiuni sunt deținute de frații „Dedeman”, a făcut publice rezultatele financiare consolidate pentru primele șase luni ale anului, încheiate pe 30 iunie 2020.

Potrivit comunicatului, ALRO a înregistrat un profit de trei ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2019, în ciuda pandemiei.

Rezultatul net al Grupului pentru prima jumatate a anului 2020 este un profit de 253.662 mii RON, o valoare mai mare comparativ cu 79.708 mii RON raportata in S1 2019, in principal datorita recunoasterii initiale in situatiile financiare a schemei de compensare EU-ETS, precum si datorita actiunilor de diminuare a costurilor continuate in S1 2020 cu si mai multa precautie si intr-o maniera si mai riguroasa.

Diminuarea stocurilor de produse finite si a materiilor prime principale a imbunatatit semnificativ fluxul de numerar. In acest mod, Grupul a reusit sa mentina afacerea viabila si sa compenseze partial tendinta descendenta a cotatiilor LME si nivelul scazut al cererii cauzate de pandemia COVID-19, respectandu-si in acelasi timp obligatiile fata de finantatori”, se precizează în cadrul unui comunicat al companiei.

Piața vânzărilor de aluminiu, afectată de pandemie

Veniturile aferente S1 2020 au fost afectate de o combinatie de factori, precum scaderea preturilor aluminiului pe pietele internationale si impactul COVID-19 asupra nivelului cererii, acestea fiind partial diminuate de eficienta operatiunilor noastre si a masurilor de diminuare a costurilor implementate anterior. In plus, semne de revenire sunt deja vizibile in piata, in S2 2020, cotatiile aluminiului de pe pietele internationale indicand o tendinta ascendenta si niveluri constante peste 1.650 USD/tona. Prin aceste evolutii si prin implementarea unor controale si masuri de diminuare a costurilor si mai stricte pentru imbunatatirea fluxurilor de numerar, prin cresterea competitivitatii noastre prin capitalul uman, integrarea tehnologiilor de ultima generatie si furnizarea de produse de inalta calitate si cu valoare adaugata mare, suntem increzatori ca putem mentine relatiile de lunga durata construite in timp cu clientii nostri, precum si sa atragem si sa dezvoltam noi parteneriate“, a declarat Marian NASTASE, presedintele Consiliului de Administratie ALRO. 

In contextul noilor cerinte ale Pactului Ecologic European, ne vom concentra pe cresterea mixului de productie in favoarea produselor cu valoare adaugata mare si foarte mare, pe continuarea investitiilor pentru imbunatatirea eficientei energetice, pe redirectionarea de capital catre investitii pe termen lung si durabile din punct de vedere al protectiei mediului inconjurator, precum si pe integrarea de tehnologii inovatoare pentru a ramane o alegere viabila pentru toti investitorii interesati de oportunitati de investitii verzi, ecologice„, a adaugat Marian NASTASE.

Vezi și

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Document. Lovitură pentru Cristian Popescu Piedone! Acțiune în instanță demarată împotriva sa

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare