sursa foto:  ziaruldevrancea.ro

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, aflându-se în weekend-ul trecut în fieful său din Vrancea, a semnat ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească din comuna Vizantea-Livezi.

Primarul localității, Dragoș Ciobotaru, este membru al PNL, iar ministrul „Grindă”, născut în Vrancea, este amic bun cu edilul, având și o casă de vacanță în localitate, spre folosință. Ion Ștefan a declarat că va veni tot mai des la noua stațiune balneoclimaterică ca să folosească apele minerale.

Proiectul de transformare a comunei Vizantea-Livezi în stațiune balneoclimaterică este vechi de aproape 100 de ani. Toate guvernările liberale s-au lăudat ca vor valorifica zona turistică, dar nu au reușit să demareze inițiativa de utilizare a apelor minerale în scopuri terapeutice. Nici cei de la PSD nu au făcut mare lucru,’ baronul’ local Marian Oprișan fiind interesat de alte proprietăți ale județului, precizează cei de la ziuanews.ro.

Proiectul, în valoare de 37.516.152,49 lei  (8 milioane de euro), va fi realizat prin subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de  Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Conform proiectului, baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de: o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cubaj de ape minerale, atât pentru agrement, cât și pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement și tratament, vestiare, toalete etc.

Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament și aproximativ 60 de locuri de cazare.

Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, dintre care 24 de luni sunt pentru execuție și 2 luni – pentru proiectare.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru a fi autorizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, astfel încât pacienții să poată beneficia de proceduri și în baza unor bilete de tratament.

 

”MLPDA, prin CNI, susține investițiile pentru revitalizarea turismului balneo. Localitatea Vizantea-Livezi are acest proiect de reconstrucție a vechii stațiuni, de mulți ani. Cred că vrâncenii, ca, de altfel, toți românii, au nevoie de aceste stațiuni, pentru tratament și relaxare, așa cum și localitățile care beneficiază de aceste bogății naturale, în ape cu proprietăți curative, să le poată exploata pentru o creștere economică și un trai mai bun pentru localnici. În calitate de ministru al lucrărilor publice, voi susține necondiționat toate proiectele de dezvoltare a Vrancei, fie că vorbim de proiecte ale administrației publice, ori ale IMM-urilor”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

În proiect sunt incluse sume și pentru aducerea izvoarelor la locația bazei de tratament, pentru că izvoarele sunt deja amenajate de către administrația publică locală.

”Primăria, în ultimii șase ani, a derulat investiții în reforarea izvoarelor și captarea lor. La momentul de față, primăria este proprietară a terenurilor, dar și a izvoarelor. De asemenea, deține licență de exploatare a apelor de la Agenția Națională de Resurse Minerale, pentru ca apele terapeutice din comuna Vizantea-Livezi să poată fi folosite pentru sănătatea oamenilor, așa cum se întâmpla în urmă cu sute de ani”, a subliniat primarul comunei Vizantea-Livezile, Dragoș Ciobotaru, conform ziaruldevrancea.ro.

Încă din 1860 s-a descoperit că aceste ape sunt foarte bune în bolile inflamatorii.

Citește și:

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare