sursa foto:  g4media.ro

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

Marți, Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a aruncat o adevărată bombă în spațiul public. Dan Barna nu l-ar vrea primar general al Capitalei pe Nicușor Dan.

De altfel, și surse apropiate de USR ale Bugetul.ro au înaintat această idee.

Concret, dacă Nicușor Dan va ieși primar al Bucureștiului, acesta are mari șanse să revină în fruntea partidului pe care l-a fondat.

Astfel, Dan Barna nu are niciun interes ca Nicușor Dan să câștige aceste alegeri. Mai mult, pentru el, ar fi un adevărat dezastru.

Dacă Nicușor iese primar, poate reveni în fruntea USR”, spun sursele Bugetul.ro.

Ei bine, acest lucru, în mod clar, nu ar fi placul actualului șef USR, care va face tot ce-i stă în putință pentru a-l opri. În ultima perioadă, tot mai mulți „Nicușori (n.r. – susținători ai lui Nicușor Dan din USR)” au părăsit formațiunea condusă de Barna, criticând politica dictatorială a actualului lider de partid.

Alte surse ale Bugetul.ro susține că Dan Barna și conducerea actuală a USR țintesc cu totul altceva: pe alegerile parlamentare.

Prin aceasta, Barna urmărește un nou mandat de parlamentar și formarea unui guvern din care să facă parte și USR.

Un eventual eșec al lui Nicușor Dan la alegerile locale ar însemna eliminarea sa din cursa pentru șefia USR.

Traian Băsescu: „Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător”

Marți, la Digi24, Traian Băsescu a declarat că cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar, făcând referire la Dan Barna,

Eu exprim o altă variantă. De fapt, a fost eliminat din alință PMP-ul în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică își va face liste de candidați și la municipiu și la sectoare, ceea ce va diminua șansele lui Nicușor Dan să câștige alegerile.

Mă tem că a existat și un astfel de calcul. Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar general, ca să poată țină în continuare partidul din funcția de președinte (n.r. – Dan Barna).

Cred că a existat și un astfel de calcul”, a afirmat Traian Băsescu.

Vezi și

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare