Frații Pavăl dau un nou tun! Investiție de 5 milioane de euro într-o nouă afacere

Frații Dedeman, Adrian și Dragoș Pavăl dau o nouă lovitură! Cei doi investesc circa 5 mil.de euro într-o nouă afacere.

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, pro­prietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai puternică afacere antreprenorială din România, au ajuns la investiţii de aproape 200 de milioane de euro la Bursa de Valori Bucureşti după ce au intrat şi în acţionariatul Purcari Wineries (simbol bursier WINE) cu o investiţie de aproximativ 22,8 milioane lei (circa 4,8 milioane euro), potrivit ZF.

Producătorul de vinuri din Republica Mol­dova a anunţat joi la Bursă că Paval Holding, un vehicul de investiţii al celor doi băcăuani, şi-a majorat participaţia la Purcari la 1 milion de acţiuni, reprezentând 5% din capitalul so­cial al companiei cu 454 milioane lei capitalizare.

Şedinţa în care compania fraţilor Pavăl a atins pragul de 5% coincide cu cea în care SEB Investment Management AB şi-a redus par­ticipaţia la Purcari de la 8,45% la 4,81%, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, fondul de in­vestiţii suedez a vândut din deţinerea sa către Paval Holding. Astfel, prin cele două vehicule de investiţii pe care le conduc, respectiv Pavăl Holding şi Dedeman, fraţii Pavăl au ajuns la investiţii totale de aproape 200 de milioane de euro la opt companiii de la Bursa românească, arată calculele ZF. Cei doi oameni de afaceri mai au participaţii la Alro Slatina (23,2%), Electrica (5,8%), Cemacon (90%), Transelec­trica (5,6%), Conpet Ploieşti (7,4%), Vrancart Adjud (17%) şi Antibiotice Iaşi (0,34%).

În acţionariatul Purcari se mai află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20%), controlat de Victor Bostan, fondul Emerging Europe Growth Fund III (6,8%), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fiera Capital, Conseq şi Franklin Tem­pleton, administratorul Fondului Proprietatea.

 

Vezi și: Sistemul și oamenii săi. Revenirea în forță a unui fost general între ficțiune și realitate

Nimic nu mai este sigur în România, nici să dai șpagă. Întâlnirile de afaceri se mută peste granițe

Un fost senator român trage un puternic semnal de alarmă: Serviciile secrete ale Federației Ruse organizează o misiune de destabilizare a societății române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare