sursa foto:  psnews.ro

Un fost senator român trage un puternic semnal de alarmă: Serviciile secrete ale Federației Ruse organizează o misiune de destabilizare a societății române

Fostul senator Ilie Ilașcu trage un puternic semnal de alarmă. Ilașcu susține că „serviciile secrete ruse, sub acoperirea unei lansări de care a lui Iurie Roșca, organizează, la 5 martie, o misiune de destabilizare a societății române, la Hotelul Cișmigiu din București”.

Serviciile secrete ale Federatiei Ruse, sub acoperirea unei lansari de carte a lui Iurie Roșca, organizează la 5 martie o misiune de destabilizare a societății române, la Hotelul Cișmijiu din Bucuresti, sala Servantes, la ora 18:00.Persoana intoarsa de pe Aeroportul Otopeni inapoi la Moscova pleca la această misiune…Ca sala de rezerva este planificata cea de la Centrul Cultural al Federatiei Ruse de la Bucuresti…Dragi romăni veniți în masă să aflati ,că neamul romănesc nu se trage de la DACI ci de la hoardele barbare SLAVE…
Bravo, ministerului de Externe al României și a SIE și SRI, care au reactionat la vreme.Trag nădejde, că si maine 5 marte ORGANELE ABILITATE a STATULUI ROMÂN își vor ONORA ANGAJAMENTELE…”, avertizează Ilie Ilașcu.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

Fost condamnat la moarte de o instanță subordonată Moscovei

Pentru cei care nu cunosc aceste amănunte, Ilie Ilașcu este unul din fondatorii Mișcării de Eliberare Națională din Basarabia (1988-1992).

A participat la luptele armate de la Nistru (1992), în calitate de comandant al unor trupe militare cu destinație specială ale Ministerului Securității Naționale din Republica Moldova.

Ulterior, Ilie Ilașcu a fost deținut politic al regimului de la Tiraspol (1992-2001) și condamnat la moarte de o instanță neconstituțională subordonată politic Moscovei, în 1993.

În rezultatul presiunilor politice efectuate asupra autorităților Federației Ruse, de către comunitatea internațională, și îndeosebi de conducerea APCE și UE, la 5 mai 2001, Ilie Ilașcu este transferat la Chișinău și predat serviciilor secrete ale Republicii Moldova și României. Multe din activitățile sale politice de la Tiraspol și îndeosebi activitatea sa în perioada de război, nu se cunosc. Însă despre unele se cunoaște foarte puțin doar din sursele militare rusești, că Ilașcu și unitatea sa specială luptând în spatele frontului a adus mari pierderi Armatei a 14 Rusești și bandelor de cazaci veniți să lupte în Transnistria contra moldovenilor.

În 2004 Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cazul „Ilașcu și alții c. Moldova și Rusia” a hotărât că Federația Rusă și Republica Moldova poartă răspundere pentru tortură, privațiune ilegală de libertate și încălcarea dreptului la corespondență.

Între 2000 și 2008, el a fost senator în Parlamentul României, fiind ales pe listele Partidului România Mare.

Sursa foto: Wikipedia
Ilie Ilașcu, primul din dreapta

Vezi și

Veste importantă! Pensii mai mari doar pentru anumiți pensionari

Politicienii, mână în mână cu clanurile interlope la Brașov

Generalul care revine în forță și va conduce România de la Bruxelles. Macron îl sprijină

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare