sursa foto:  stirilekanald.ro

Gabriel Oprea, întrebat de Denise Rifai dacă se simte vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină: ‘Nu am beneficiat de nimic în plus’

Fost ministru al Apărării și al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a vorbit despre accidentul tragic care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, în anul 2015.

Întrebat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, dacă e vinovat moral pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, Gabriel Oprea a declarat că nu a beneficiat de nimic în plus, decât i-a permis legislația în vigoare.

Mai mult, Oprea a catalogat accidentul ca fiind unul „ciudat”, afirmând că, după întoarcerea sa din SUA, în 2015, au avut loc atât accidentul care a dus la moartea polițistului Gigină, cât și incendiul de la Colectiv – ambele fiind, în opinia sa, ciudate.

Ce a spus Oprea

„Ministrul de Interne are, prin dispoziție, sau a avut, prin dispoziile ministrului de Interne, alta decât a mea cu 10 ani în urmă, un dispozitiv de însoțire constând, cu sau fără, dintr-o mașină de poliție, cu sau fără, o motocicletă ca să poată să-și îndeplinească sarcinile și misiunile. Asta ca să fie foarte clar, nu am beneficiat de nimic în plus.

De acest dispozitiv de însoțire se ocupă Direcția rutieră a municipiului București, tehnic ei sunt cei care stabilesc dispozitivele.

(…) M-am dus în America, în octombrie 2015 într-o vizită oficială, un protocol semnat cu Loretta Lynch, ministrul justiției și procurorul general al SUA, un protocol foarte important care a însemnat îndeplinirea ultimei condiții tehnice de către România pentru eliberarea vizelor către români.

Am venit în țară. V-am spus că am refuzat să schimb primul ministru al PSD, iar eu să mă duc în funcția de prim-ministru. L-am sprijinit întotdeauna pe președintele României în toate problemele de securitate națională.

S-au întâmplat două lucruri: s-a întâmplat un accident ciudat și am spus-o și în instanță și un incendiu ciudat și am spus-o și la parchet”

S-au întâmplat două lucruri: s-a întâmplat un accident ciudat și am spus-o și în instanță și un incendiu ciudat și am spus-o și la parchet.

Am fost țintă politică, a fost un linșaj mediatic de tip intelligence. Dumneavoastră credeți că, dacă eram cu cineva în mașină sau veneam de la cârciumă nu se spunea totul la secundă unde am fost? Nu. Am avut în ziua aia cea mai grea zi din viața mea. Am fost la minister, am avut ședință de guvern, m-am dus la președintele Iohannis pe probleme de migrație. Am trecut 10 minute pe acasă ca să mănânc ceva, am fugit, eram robul muncii. Am fugit, pentru că eram vicepremier pe Securitate națională, am discutat probleme de securitate națională cu cei de la SRI, ne-am întors, era în jur de orele 20.00, nu s-a mers cu viteză…”, a declarat fostul ministru.

Polițistul Bogdan Gigina s-a prăbuşit cu motocicleta, pe data de 20 octombrie 2015, într-o groapă de pe Bulevardul Știrbei Vodă din București, în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului de Interne de la acel moment, Gabriel Oprea.

Presa a subliniat la acel moment că vicepremierul Gabriel Oprea nu ar fi avut dreptul legal de a beneficia de coloană oficială și nici de un antemergător pe motocicletă, în condiții de vizibilitate redusă, cauzată de ploaie și întuneric.

Oprea a fost achitat definitiv în iulie 2023, de Curtea de Apel București, în procesul în care a fost judecat pentru ucidere din culpă.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare