sursa foto:  libertatea.ro

Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Primarul general al Capitalei îl acuză pe premierul Ludovic Orban de abuz de putere și spune că autostrada de centură a Capitalei a devenit monedă de schimb a Guvernul PNL Orban pentru votul bucureștenilor.

 

„Domnule premier, încetați să-i mai jigniți pe bucureșteni! Ceea ce ați făcut azi se numește abuz de putere! Autostrada de Centură a Capitalei, de care nu v-a păsat nici ca premier, nici ca ministru al Transporturilor, nici ca viceprimar, a devenit monedă de schimb a Guvernului PNL Orban pentru votul bucureștenilor! După ce ați blocat sistematic Autostrada de Centură a Bucureștiului, așa cum a încercat să blocheze toate proiectele vitale ale Capitalei, Guvernul PNL și-a dat aramă pe față: recunoaște că decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice. Mai exact, banii se dau în funcție de carnetul de partid”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

 

Primarul general al Capitalei îl acuză pe Orban că interesele cetățenilor, așteptările bucureștenilor nu au niciun fel de importanță câtă vreme nu servesc scopului politic și electoral al Guvernului liberal și candidaților pe care îi susține.

 

„Autostrada de Centură a Capitalei, proiect esențial pentru un trafic civilizat în București, a fost blocat, amânat și pus în așteptare până astăzi când, cu mare fast, prim-ministrul și ministrul Transporturilor au anunțat deschiderea oficială a sectorului Sud, lotul 2. Lipsit de orice scrupule și presat de interesele electorale ale aliaților, premierul Orban folosește acest proiect că monedă de schimb pentru votul bucureștenilor și anunță că Autostrada 0 se va finaliza dacă va fi ales primar candidatul alianței. Altfel spus, banii publici de la bugetul de stat sunt direcționați preferențial doar pentru a urmă și susține interesele politice și electorale”, adaugă Firea.

 

Ea îl întreabă pe premier de ce Autostrada de Centură București nu a fost până acum pe lista priorităților acestui Guvern.

 

„Ce se va întâmpla cu acest proiect dacă bucureștenii <vor îndrăzni> să voteze altfel decât le cere domnul Orban? Va rămâne blocat în continuare? Condamn cu fermitate atitudine imorală, periculoasă, care dovedește încă o dată lipsa de respect a Guvernului PNL Ludovic Orban față de resursele publice și față de oameni. Încetați șantajul politic, domnule Orban! Și, mai ales, încetați să jigniți inteligența cetățenilor, de care vă amintiți doar în preajma alegerilor”, conchide primarul general al Capitalei.

Premierul Ludovic Orban declară că autostrada de centură e vitală pentru București, el participând la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură București (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

Citește și:

Legea a fost promulgată! Se aplică începând cu luna octombrie

Cine sunt greii care se bat pentru mega contractul de construire a bazei NATO de la Câmpia Turzii

EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare