sursa foto:  stiripesurse.ro

Gabriela Firea cere măsuri urgente: Prioritate zero! Este o urgență națională

Primarul Capitalei, Gabriela Firea cere măsuri urgente pentru părinții care de după data de 15 mai vor reveni la muncă și nu vor mai avea cu cine să își lase copiii.

„Prioritate zero! Este o urgenta nationala! Trebuie sa fim alături de părinții care rămân acasă pentru a supraveghea copiii și care riscă să rămână fără indemnizația de 75% din salariul după încetarea stării de urgență, pe 15 mai.

Guvernul nu se gândește, inca, la situația acestor părinți care nu au unde să lase copiii – nici la after-school sau grădiniță pentru că unitățile de învățământ sunt închise, nici la bunici pentru că riscul infectării acestora e prea mare.

La fel au procedat și la începutul crizei, până când colegii mei parlamentari au elaborat un proiect de lege care prevedea o compensație de 75% pentru unul dintre părinți, care va rămâne acasă pentru îngrijirea copiilor. Ministerul Muncii a preluat proiectul nostru și l-a transformat în OUG dar l-a modificat prost, în sensul că a exclus vacanțele din perioada in care se acordă compensația.

Ulterior, când s-a apropiat vacanța, iar părinții au început să pună presiune, Guvernul a modificat OUG, lăudându-se apoi cu eliminarea proprie prostii. Dacă Guvernul PNL nu va lua măsuri, parlamentarii PSD, inclusiv cei din Bucuresti, vor adopta urgent un act normativ care să permită acestor părinți să rămână acasă alături de copii, până la redeschiderea școlilor și grădinițelor!

#Parinti #Copii #UrgentaNationala”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Vezi și: Proiect bombă! Pedepsele vor fi majorate

Un polițist sare în apărarea șefului demis al Poliției Bolintin Vale: Știm câte probleme ne cauzează anumite persoane din cartierul de rromi

EXCLUSIV În plină stare de urgență, Jandarmeria se înarmează! Achiziție de 900 de pistoale de la omul care l-a denunțat pe Florian Coldea

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare