ciutacu

sursa foto:  Facebook

Gafa de proporții făcută de Victor Ciutacu la România Tv. Cum s-a lăsat păcălit de AI celebrul realizator

Jurnalistul român, Victor Ciutacu, a fost păcălit de inteligența artificială. Un videoclip creat cu AI (inteligența artificială) în care apare Anaser Duduianu, explicând o teoremă din matematică, l-a făcut pe celebrul realizator să creadă că Duduianu chiar știe matematică la un nivel extraordinar de înalt.

Cronica Cârcotașilor a prezentat într-o postare pe TikTok un filmuleț în care Victor Ciutacu îl prezenta pe interlopul Anaser Duduianu cum se dădea matematician și recita teoreme. Jurnalistul se afla în platou cu Dana Budeanu, care de asemenea, nu și-a dat seama că filmulețul este un deepfake. În realitate, vocea lui Anaser Duduianu a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a spune teoremele.

„Fie funcția F definită pe intervalul închis AB cu valori în L, unde A și B aparțin lui L, A mai mic decât B. Dacă F este continuă pe intervalul închis AB și derivabilă pe intervalul deschis AB, atunci există cel puțin un punct C, în intervalul deschis AB pentru care F derivat de C este egal cu F de B minus F de A supra B minus A”, a spus Duduianu în videoclipul creat cu inteligența artificială.

Citește și: Imaginea lui Mugur Isărescu, folosită într-o înșelătorie! Ce spune Banca Națională a României

Inteligența Artificială face victime în toată România

Pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe mai mulți oficiali. Videoclipurile care circulă pe internet prezintă imaginea și vocea victimelor, care încearcă să convingă publicul să facă investiții financiare pe o platformă sau prezintă diferite informații false.

Având în vedere că suntem la capitolul televiziuni, imaginea prezentatoarei Știrilor ProTV, Andreea Esca a fost folosită pentru a păcăli vigilența românilor care cred în îmbogățirea peste noapte. Infractorii au clonat prima pagină a site-ului PROTVPLUS.RO și au publicat un interviu închipuit, realizat cu Andreea Esca, în care prezentatoarea Știrilor PRO TV promovează o platformă financiară care promite venituri consistente cu o investiție inițială de doar 250 de euro.

„Toată nebunia acestor fake news a ajuns la mine foarte ciudat. Acum câțiva ani, când o artistă foarte cunoscută și dragă mie, o doamnă inteligentă, de peste 70 de ani, m-a sunat să mă întrebe de unde poate cumpăra nu știu ce chestie de slăbit pe care a văzut că o promovez. Nu înțelegeam despre ce vorbește, mai ales că eu nu am luat nimic de slăbit vreodată și nici nu am recomandat vreodată așa ceva. Mi-a povestit că a citit pe net și mi-a trimis link-ul.

Nu mi-a venit să cred că există oameni care se pot ocupa cu asemenea înșelătorii, în care foloseau nu numai imaginea mea, dar și a postului de televiziune, cu un interviu fals, cu poze… ceva incredibil. Sunt atât de bine construite aceste minciuni încât pot cădea ușor în capcană chiar și oameni educați. Au urmat nenumărate asemenea scam-uri pentru produse sau, pur și simplu, pe subiecte ciudate”, a spus Andreea Esca

Citește și: ANAF, semnal de alarmă către români! Înșelătoria care a pus pe jar autoritățile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare