sursa foto:  IT News

Gigantul eMag, țepuit de un român din Cluj. Cum a reușit „clientul” să înșele una dintre cele mai mari companii românești

Un bărbat de 33 de ani din Florești, Cluj a reușit să țepuiască eMag de 9.700 de lei! În perioada decembrie 2022 – iulie 2023, barmanul a comandat de la retailer nu mai puțin de 5 telefoane și o tabletă. Ulterior, le-a dat „retur”, dar în fapt, cutiile pe care le trimitea erau pline cu monede sau cu veselă, pentru a părea că este ceva în cutie. Pentru a se asigura că nu este prins, utiliza date false de identificare. 

În dosarul de la Cluj-Napoca se arată că clujeanul trimitea curierele retur prin easyBox și își vedea atât banii înapoi în cont, cât și produsele, pe gratis!

„Ulterior, a plasat cereri de retur pentru acele produse și a returnat cutiile produselor sigilate cu un sigiliu contrafăcut, iar în cutii a plasat, în locul produselor comandate, obiecte fără valoare, pentru a induce în eroare persoana vătămată”, se arată în rechizitoriu.

De ce a fost prins atât de târziu? Pentru că angajații nu verifică ce primesc retur. Le trec, pur și simplu, pe stoc. Abia în momentul în care alți clienți au încercat să comande, și-au dat seama că unde s-a produs o eroare.

„Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți”, extras din rechizitoriu.

CITEȘTE ȘI: eMAG își întărește echipa de management regional: Mircea Tomescu devine Chief Marketing Officer pentru România, Ungaria și Bulgaria

Ce s-a ales de clujeanul care a păcălit eMag

Cei de la eMag au denunțat întreaga situație constatată, iar Poliția a intrat în acțiune. Oamenii legii au mers acasă la inculpat, unde au găsit încă două telefoane cu care voia să păcălească, din nou, retailerul. Ce l-a oprit? Faptul că nu-și mai primise banii pentru „returul” din 30.06.2023.

Pus în fața faptului împlinit, barmanul a recunoscut tot. Nu mai puțin de un an și jumătate de închisoare îl așteaptă, pentru fapta sa. Judecătoria din Cluj-Napoca i-a dat sentința.

„În ceea ce priveşte circumstanțele personale ale inculpatului, reține că în prezent, acesta are vârsta de 33 de ani, este cetățean român, necăsătorit, cu stagiul militar nesatisfăcut, angajat pe perioada nedeterminată ca barman-ospătar, având loc de muncă stabil, fiind integrat în societate și fără antecedente penale.

De asemenea, potrivit înscrisurilor depuse la termenul de judecată, respectiv caracterizare din partea angajatorului, inculpatul îndeplinește sarcinile de lucru cu succes, este o persoană calmă, răbdătoare, comunicativă și activă, fiind încadrat în colectiv. În același sens sunt și caracterizările depuse de către colegii de serviciu”, se mai arată în sentința Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit Adevărul.

Cei de la eMag nu au comunicat informații despre „clientul” lor.

CITEȘTE ȘI: „eMag, îmi bag picioarele în chat-ul vostru!”. Un băcăuan a mers la Easybox să-și ridice comanda, dar a avut o surpriză când a deschis cutia

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare