sursa foto:  Facebook

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărări, atrage atenția: ‘Trebuie să se adopte cât mai repede legea privind apărarea națională și cibernetică’

Pentru a-și desfășura activitatea eficient, Armata cere politicienilor să adopte cât mai repede legea privind apărarea națională, dar și cea care se referă la apărarea cibernetică.

Într-un interviu acordat Europa FM înainte de summitul NATO, șeful Statului Major al Apărării spune că pe circuitul de avizare este și legea privind pregătirea populației pentru serviciul militar voluntar.

Generalul Daniel Petrescu explică de ce România trebuie să aibă pe lângă cei 76 de mii de militari și cetățeni instruiți.

„Din 2007 este suspendat serviciul militar obligatoriu, rezerva a îmbătrânit. Nu am reușit s-o mai chemăm la pregătire. Ca să chemi la pregătire, să se instruiască pe tehnică nouă sau ca să chemi oameni care nu au făcut serviciul militar în termen e nevoie și de acordul firmelor unde lucrează. Trebuie să reglementăm foarte bine acestă situație pentru că noi desfășurăm anual exerciții de mobilizare. E adevărat că populația a fost un pic mai sensibilă în ultima perioadă, dar aceste exerciții sunt necesare. Nu înseamnă că mâine vor fi chemați, dar sunt situații în care trebuie să actualizăm situația lor medicală, trebuie să vedem dacă avem cu ce să-i echipăm”, a spus Generalul Daniel Petrescu la Europa FM.

Recent, premierul Nicolae Ciucă a declarat că pachetul de legi privind siguranța națională va fi aprobat cel târziu la toamnă, posibil chiar și în cadrul unei sesiuni parlamentare extraordinare, care să fie convocată înainte de inceperea sesiunii următoare, conform europafm.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare