sursa foto:  stiridiaspora.ro

Generalul (r) Cristian Barbu: ‘Având în vedere că rușii au părăsit insula cu viteză mare, cum au putut, cu ce au avut la îndemână se pare că a fost rezultatul armatei ucrainene’

Generalul în rezervă Cristian Barbu a comentat pentru B1 TV informația potrivit căreia trupele ruse au renunțat la Insula Șerpilor, după un raid devastator efectuat de către ucraineni.

Semnificația retragerii rușilor de pe Insula Șerpilor

„Trebuie să fim destul de rezervați în acest moment pentru că nu avem toate detaliile. Însă avem următoarele date certe: în ultima perioadă armata ucraineană a întreprins mai multe raiduri asupra garnizoanei din Insula Șerpilor. Au fost respinse cele mai multe dintre acestea. Ultimul, din noaptea trecută, a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale”.

Acesta a spus că gestul rușilor poate însemna că au suferit deja pierderi importante și că prin retragerea lor încearcă să evite pierderi suplimentare:

„Este posibil să existe o analiză militară de ordin tactic la nivelul armatei ruse și pentru a evita pierderile să existe această retragere, pe care interpretată din punct de vedere politico-militar să o vedem ca pe un gest de bunăvoință din partea Moscovei,.

Dacă ar fi fost doar un gest de bunăvoință cred că întâi s-ar fi anunțat retragerea trupelor ruse și s-ar fi mediatizat destul de mult înainte să se producă acest lucru. Având în vedere că rușii au părăsit insula cu viteză mare, cum au putut, cu ce au avut la îndemână se pare că a fost rezultatul armatei ucrainene.

În acest moment rușii nu mai sunt pe Insula Șerpilor, ceea ce înseamnă o nouă dezvoltare din punct de vedere tactic a situației din zona Odesa, Marea Neagră și Insula Șerpilor”.

Rusia se retrage de pe Insula Șerpilor

Rusia a anunțat joi că și-a retras forțele de pe Insula Șerpilor din Ucraina, numind acțiunea un „gest de bunăvoință” pentru a permite Kievului să exporte produse agricole, anunță AFP, citată de alarabiya.

„La 30 iunie, ca un gest de bunăvoință, forțele armate ruse și-au finalizat sarcinile pe Insula Șerpilor și au retras o garnizoană staționată acolo”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Anunțul a venit după ce Ucraina a lansat mai multe raiduri asupra forțelor ruse pe insula Mării Negre.

Armata ucraineană a lovit încă un sistem de rachete de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, a declarat Natalia Gumeniuk, şefa centrului de presă al forţelor de protecţie şi apărare ale Comandamentului Operaţional „Sud”.

Pentru noile lovituri, ucrainenii au folosit  lansatoare multiple de rachete, iar singurele care au o asemenea rază de acţiune sunt celebrele HIMARS, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare