sursa foto:  defenseromania.ro

Generalul ucrainean Vadym Skibitsky avertizează: ‘Am remarcat o nouă abordare a Federației Ruse. Trupele ruse se pregătesc nu doar pentru conflict militar cu Ucraina, ci pentru un conflict militar cu țările NATO’

Generalul Vadym Skibitsky, şef adjunct al serviciului ucrainean de informaţii militare, atrage atenția că ”Rusia a încercat să pregătească trupele pentru acţiuni militare, pentru conflict militar. Desigur, conform estimărilor noastre, nu doar pentru conflict militar cu Ucraina, ci pentru un conflict militar cu ţările NATO”.

 

 

Conform planurilor ruşilor de la începutul războiului, au încercat să ocupe tot teritoriul Ucrainei în două sau trei săptămâni. Dar, de fapt, azi vedem că după cinci luni de război, Federaţia Rusă nu poate cuceri întreg teritoriul din Luhansk şi Doneţk. E unul dintre scopurile lor. Dar, conform estimărilor serviciilor de informaţii militare din Ucraina, Rusia poate continua acest ritm al operaţiunilor ofensive cel puţin până în aprilie anul viitor. La capacitatea, capabilităţile şi resursele pe care Federaţia Rusă le are azi, fără mobilizări adiţionale fără recrutări, fără mobilizare generală, nu doar în zona militară, dar şi în cea economică. De aceea, conform estimărilor noastre, Rusia va continua războiul şi operaţiunile în teritoriul nostru.

 Am remarcat o nouă abordare a Federaţiei Ruse în ceea ce priveşte mutările de trupe. Structurile de apărare ale Ucrainei au observat o situaţie cu cel puţin trei abordări în ceea ce priveşte mobilizarea. Primul este procesul simplu de mobilizare care este făcut pe tot teritoriul Federaţiei Ruse. Apoi, am observat recrutarea unor oameni din închisori. E un mod nou de a reface unităţile Federaţiei Ruse. Şi, desigur, crearea de aşa-zise grupuri tactice de batalioane mixte, din diverse unităţi aparţinând unui district al Federaţiei Ruse. De aceea, capabilităţile acestor grupuri tactice de batalioane nu sunt la fel de bune ca la începutul războiului.

De exemplu, în timpul exerciţiului militar Caucaz am observat pregătiri şi crearea de grupuri de forte ale Federaţiei Ruse în peninsula Crimeea.

De aceea n-am fost surprinşi că unele forţe armate din districtul militar sudic au intrat pe teritoriul nostru din peninsula Crimeea. Am ştiut şi am prevăzut aceste activităţi ale Federaţiei Ruse. De aceea, cu fiecare exerciţiu strategic al Federaţiei Ruse indiferent de zona în care s-a desfăşurat, Rusia a încercat să pregătească trupele pentru acţiuni militare, pentru conflict militar. Desigur, conform estimărilor noastre, nu doar pentru conflict militar cu Ucraina, ci pentru un conflict militar cu ţările NATO.”, a declarat Vadym Skibitsky.

 

Am studiat pierderile ruşilor. Putem vorbi, în primul rând, despre pierderile forţelor armate ruse şi primele două batalioane ale Armatei a Opta din districtul militar sudic. Federaţia Rusă… Ştim că primele două batalioane au venit pe teritoriul nostru în 2015. Şi au fost formate sub controlul districtului militar sudic. Puse laolaltă, aceste pierderi se ridică la 40.000 de soldaţi din forţele de ocupaţie ruseşti care sunt morţi. În ceea ce priveşte răniţii, numărul e de două sau trei ori mai mare. De aceea, noi estimăm numărul la 100.000 de membri ai forţelor armate ruse răniţi. Sunt alte pierderi ale Federaţiei Ruse.

Conform estimărilor noastre, Federaţia Rusă are acum aproape 4.000 de membri ai grupului Wagner pe teritoriul Ucrainei, implicaţi pe principala direcţie a operaţiunilor offensive din zona Donbas. Trebuie să recunosc că este prima oară când am văzut grupul Wagner şi alte armate private din Federaţia Rusă, de la începutul acestui război, din 2014 şi 2015. Înainte, Federaţia Rusă trimisese aceste grupuri în Siria. Iar azi, unul dintre elementele forţelor armate ruse din Ucraina este format din grupuri paramilitare şi companii private, dar aflate sub controlul forţelor armate ruse. Au echipament şi muniţie de la forţele armate ruse.”, a mai declarat Vadym Skibitsky, conform alephnews.ro.

Vezi și:

Generalul (r) Alexandru Grumaz: ‘Lumea se mișcă și se pregătește. Dacă Ucraina pierde războiul avem tot dreptul să ne gândim că Rusia poate merge mai departe’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare