sursa foto:  revista22.ro

George Soros dă lovitura în România! Pe ce companie gigant a pus ochii miliardarul

Miliardarul  George Soros, cel care şi-a câştigat faima şi miliardele pariind contra Băncii Angliei în 1992, dă lovitura! Acesta a dezvăluit că a  pus ochii pe o companie gigant.

 

Vineri, miliaradul a spus  că are o participaţie de 3% la GAM Holding, o companie elveţiană care administrează mai multe zeci de miliarde de euro şi care şi-a pierdut două treimi din valoare din cauza unui scandal provocat de tranzacţiile unui fost trader, scrie Bloomberg.

Intrarea lui Soros la GAM a ridicat preţul acţiunilor companiei cu până la 20% pe bursa de la Zurich.

Scandalul, izbucnit anul trecut din cauza traderului vedetă Tim Haywood, a provocat ieşiri de capital de 28 de miliarde de dolari din GAM Holding, iar hemoragia nu s-a terminat. O anchetă internă a GAM a găsit că Haywood nu a verificat suficient anumite investiţii, a încheiat doar cu semnătura sa contracte care necesitau două semnături şi a încălcat regulile companiei privind darurile şi divertismentul.

GAM a fost una din principalele surse de finanţare ale magnatului indian Sanjeev Gupta, care controlează Liberty House, compania care cumpără Sidex Galaţi.

Vezi și:Vești uriașe! O nouă categorie de angajați va avea parte de un beneficiu important

A ieșit la iveală! Unde lucrează soția lui Dan Barna și ce salariu are

Traian Băsescu dă alarma: O știre bombă de pe surse!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare