sursa foto:  bcnews.com

Germania se cutremură! UE investighează un presupus cartel în industria auto. Cine sunt cei implicați

Guvernul german a confirmat luni că autoritățile de concurență europene investighează existența unui presupus cartel în industria auto germană și și-a exprimat încrederea că acuzațiile „vor fi clarificate complet”, dată fiind importanța sectorului.

Într-o conferință de presă, purtători de cuvânt ai Guvernului au dat asigurări că au aflat despre acest presupus cartel vinerea trecută, după ce săptămânalul „Der Spiegel” a scris că Volkswagen, Audi, Porsche, BMW și Daimler s-au pus de acord încă din anii ’90 asupra unor chestiuni legate de tehnologie, costuri, furnizori și, inclusiv, tratarea emisiilor autovehiculelor diesel.

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Tanja Alemany, a explicat că ministerul a luat legătura cu autoritățile de concurență și a menționat că acest caz este „în mâinile Bruxelles-ului”, însă nu a confirmat, așa cum a publicat „Der Spiegel”, că VW ar fi cel care a făcut „un autodenunț”.

Ministerul Economiei, a subliniat ea, ia „foarte în serios” informațiile și se așteaptă la transparență totală, deoarece este în joc credibilitatea industriei și doar o clarificare completă a acuzațiilor poate readuce încrederea.

După cum a explicat Ministerul Economiei, informația a ajuns la Biroul federal de apărare a concurenței și la Bruxelles, care și-a asumat cazul, motiv pentru care nu se investighează în Germania.

Vezi și Milioane de români așteptau această decizie! Anunț important al ministrului Finanțelor

Guvernul nu a fost informat la acea dată deoarece este vorba despre instituții care lucrează independent, a adăugat reprezentanta Ministerului Economiei.

Întrebată dacă acest nou caz, după scandalul manipulării emisiilor motoarelor diesel, pune în pericol marca „made în Germany”, purtătorul adjunct de cuvânt al Cancelariei, Ulrike Demmer, a recunoscut importanța sectorului auto pentru industria țării și și-a exprimat încrederea în investigațiile autorităților europene, că vor ajunge la concluziile care ar fi necesare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Sebastian Hille, a refuzat, la rândul său, să comenteze „fondul problemei”, care cu siguranță va fi abordată la „reuniunea diesel” pe care Guvernul a convocat-o pe 2 august și la care vor participa producătorii euro și reprezentanții guvernelor din statele federale unde se află principalele fabrici.

Hille s-a pronunțat, la fel ca și colegii săi de la celelalte ministere, pentru o investigație aprofundată a presupusului cartel, dar a subliniat că obiectivul reuniunii din august, convocată de Ministerul Transporturilor și de cel al Mediului, este ajungerea la un consens pentru reducerea emisiilor poluante în țară.

Vezi și Atenție! Ce fost consilier al lui Dacian Cioloș, actual deputat PNL, s-a afișat împreună cu Carmen Dan

Cum ar putea pierde Dragnea șefia în PSD? Lovitura pe i-ar putea-o aplica premierul Tudose

Atenție! V-ați scris data nașterii pe Facebook? Eroarea prin care vă puneți în pericol

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare