sursa foto:  stirileprotv.ro

Gigantul american care a dat lovitura cu Simona Halep! Cea mai profitabilă afacere din istoria companiei

Simona Halep a reușit să ajungă cea mai profitabilă afacere din istoria companiei americane după ce aceasta a câștigat finala de la Wimbledon.

La începutul lui 2018, Halep a rămas fără sponsor, după ce nu a prelungit cu Adidas, germanii nedorind să îi satisfacă pretenţiile financiare. Campioana noastră a ajuns în finală la Australian Open evoluând într-un echipament fără sponsor, dar lucrurile s-au reglat rapid.

Nike a decis să îi achite sportivei din Constanţa 1,7 milioane de dolari anual şi un bonus de câte un milion de dolari pentru fiecare Grand Slam cucerit. O super-afacere, judecând după faptul că brandul de peste ocean a obţinut maximum cu o investiţie minimă.

Halep a cucerit, îmbrăcată în Nike, Roland Garrosul şi Wimbledonul, devenind a treia cea mai bună afacere din istoria brandului. O spun jurnaliştii de la Baseline, care au făcut un clasament al profitabilităţii afacerilor făcute de Nike în istoria tenisului. Campioana noastră ocupă locul trei în top, peste Nadal şi Federer (care, până anul trecut, a fost îmbărcat de Nike). Sportiva din Constanţa e depăşită doar de Serena Williams şi Pete Sampras, care, ca urmare a orginii lor, au fost mult mai marketabili decât ceilalţi sportivi din top.

Dincolo de performanţele în sine, Halep a devenit extrem de populară pe toate meridianele, modestia şi naturaleţea sa fiind apreciate de toţi iubitorii tenisului.

Până să semneze cu Nike, gigantul american nu a mai avut vreun lider WTA sub contract de la Serena Williams, care a fost prima în ierarhia clasamentului mondial în două rânduri, între februarie 2013 și ianuarie 2017 și aprilie 2017 – mai 2017.

Citește și

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

Ion Țiriac nimicit! Frații Dedeman i-au dat mega-lovitura

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare