sursa foto:  acasaladanone.ro

Gigantul care a început cu doar câțiva angajați!

Iată că una dintre cele mai cunoscute companii  de pe piața românească  a avut un parcurs ascendent, ajungând de la 21 de angajați la sute, având o cifră de afaceri de 497 milioane lei.

Conform capital.ro, povestea Danone în România a început în anul 1996, când Grupul Danone, cu o expertiză internațională de 100 de ani în producerea de iaurturi, a achiziţionat fosta fabrică de lactate Miorița din București, care nu mai funcționa la acel moment. Trei ani mai târziu, în 1999, după retehnologizarea și modernizarea vechii fabrici de lactate Miorița, Danone producea primele iaurturi în România.

Am început să lucrăm cu 21 de angajați, al căror număr s-a extins continuu în anii care au urmat.

Fabrica, situată în cartierul Colentina, folosește cele mai avansate tehnologii pentru a asigura igiena, siguranța și calitatea produselor. Laptele ajunge de la ferme la fabrică în mai puțin de 24 de ore și intră în fabrică după ce este verificat riguros. Circulă apoi prin arterele de inox ale fabricii fără a mai intra în contact cu aerul exterior până când produsul final este deschis de consumator.

În 1999 exista o singură mașină de ambalare pentru pahare mari, care umplea doar două pahare o dată. Astăzi, producem peste 1 milion de iaurturi pe zi, pentru piața din România, dar și pentru alte 13 piețe europene, toate la aceleași standarde înalte de calitate.

Toate procesele din fabrică sunt conduse și controlate computerizat și fiecare produs este monitorizat astfel încât să știm oricând cu ce lapte a fost produs, din ce lot face parte, când și unde a fost livrat.

Consumul de iaurt rămâne încă destul de scăzut, comparativ cu alte țări, la aproximativ 6.6 kg pe persoană pe an – comparativ cu 23 kg în Bulgaria, peste 10 kg în Cehia sau 21 kg în Suedia.

Vezi și:

Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare