sursa foto:  transilvaniabusiness.ro

Gigantul Lidl a fost ‘călcat’ de Protecția Consumatorului! 10 magazine aparţinând lanțului de magazine au primit amenzi în valoare de 77.000 de lei

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean de Protecţia Consumatorului Iaşi au aplicat sancţiuni în valoare de 77.000 de lei după ce au găst mai multe nereguli la zece magazine din județ, aparținând gigantului Lidl.

 

 

În cele 10 locaţii verificate, comisarii CJPC Iaşi au aplicat 10 amenzi contravenţionale în valoare de 77.000 de lei, 8 avertismente şi au cerut oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor la vitrinele frigorifice din unul dintre punctele de lucru.

” ‘Ciupitul la cântar’ a devenit o formă de comerţ. Ciudat este că niciodată nu se gândeşte nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă ştii că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puţin în plus, pentru a preveni scăderea. Lidl este corigent la cântar şi nu numai!”, transmite, prin intermediul comunicatului de presă, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În acelaşi document de presă se precizează că printre cele mai importante abateri constatate de echipele de control au fost comercializarea unor produse alimentare cu diferenţe de gramaj faţă de cel menţionat pe ambalaj; nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea la bucată a unor produse care erau destinate vânzării multi-pack, având menţionată şi reducerea corespunzătoare pe pachet; lipsa produsului de referinţă la raft pentru a rezulta avantajul specific al preţului pachetului promoţional; lipsa menţiunilor referitoare la data de debut a campaniei de reduceri).

De asemenea, comisarii OPC au constatat că erau comercializate unele fructe şi legume cu modificări organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menţionată calitatea I.

Alte abateri constatate vizează condiţiile de depozitare şi igienă necorespunzătoare, cu reziduuri şi rugină, surplus de gheaţă, reziduuri pe paviment, agregate de refrigerare neigienizate, depozitarea produselor în spaţiul destinat în temperatura neconformă; folosirea unor spaţii de refrigerare şi de congelare neigienizate, cu praf, resturi alimentare, impurităţi, cu ventilatoarele de la agregatele de răcire cu depuneri masive de praf, impurităţi, rugină, gheaţă.

Comisarii CJPC au aplicat sancţiuni şi pentru că în magazinele respective erau comercializate unele jucării fără a avea menţionate pe etichetă avertismentele legate de utilizare, iar unele produse aveau traducere incompletă a elementelor de identificare, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare