sursa foto:  Facebook

Guvernul anunță o premieră în parteneriat cu băncile! ‘Va reduce birocrația și va sprijini beneficiarii’

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că a dat o adevărată lovitură în parteneriat cu instituțiile bancare.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, afirmă că este „o premieră în domeniul fondurilor europene, care va reduce birocrația și va sprijini beneficiarii”,

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi o ordonanță de urgență care reglementează participarea instituțiilor financiar-bancare din România și a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI București ca parteneri, alături de MIPE, în derularea proiectelor cu beneficiari IMM-uri, derulate prin Programul Operațional Competitivitate și prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), informează MIPE.

Scopul implicării instituțiilor financiar-bancare în procesul de implementare a operațiunilor finanțate din fonduri europene îl constituie creșterea eficienței și rapidității absorbției fondurilor europene prin utilizarea unor resurse specializate în domeniul financiar, cu expertiză pentru categoriile de beneficiari avuți în vedere, care să completeze resursele tehnice și de personal ale structurilor de specialitate implicate din cadrul MIPE.

Marcel Boloș: „Acest parteneriat este o premieră pentru România”

„Acest parteneriat este o premieră pentru România, care creează cadrul legal pentru implicarea instituțiilor financiar-bancare nu numai în derularea plăților prin conturile beneficiarilor, ci și în verificări preliminare efectuate asupra cererilor de transfer, prefinanțare, rambursare și plată ale acestora. Apelurile pe care le-am lansat în ultima perioadă, fie că este vorba despre retehnologizare sau digitalizare, sunt oportunități esențiale de dezvoltare pentru sectorul privat, într-o perioadă cu multe provocări din punct de vedere economic și social. Contractele de finanțare care se vor semna prin Programul Operațional Competitivitate și prin PNRR, în beneficiul IMM-urilor, înseamnă competitivitate și locuri de muncă.

Am adăugat, prin actul normativ de astăzi, un parteneriat esențial în această ecuație a fondurilor europene, tocmai pentru că ne dorim ca proiectele să aducă rezultate cât mai bune pentru beneficiari și pentru economiile locale. Am ”cooptat” băncile și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică pentru că aceste instituții dispun atât de know-how, cât și de resurse și proceduri care să vină în sprijinul obiectivelor și beneficiarilor noștri”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare