sursa foto:  Poliția Română

Guvernul Ciucă a dat undă verde pentru circa 8.000 de posturi în Ministerul de Interne! ‘Nu vorbim despre angajări’

Guvernul Ciucă a aprobat suplimentarea posturilor din Ministerul de Interne. Vorbim de 7.880 de noi posturi în cadrul instituțiilro ce aparțin de MAI.

Însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că nu vor fi făcute angajări, ci doar s-a configurat organigrama ministerului.

Cele mai multe, peste 5.600, sunt în cadrul Poliției, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. El a precizat că noile posturi nu implică, în acest moment, eforturi bugetare suplimentare, conform Agerpres.

„Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Cărbunaru.

Cărbunaru a adăugat că măsura adoptată vizează organizarea şi configurarea organigramei MAI.

„Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare”, a spus Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, Executivul a aprobat şi uniformizarea normei de hrană în cadrul MAI în cazul anumitor categorii de personal.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare