Mihai Tudose

sursa foto:  mediafax.ro

Guvernul Tudose le pregătește o imensă lovitură românilor! Milioane de oameni, afectați

Guvernul condus de către Mihai Tudose le pregătește o nouă lovitură românilor, iar milioane de oameni vor fi afectați de pe urma acestei măsuri.

Prin Ministerul Finanțelor, Cabinetul Tudose vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), au declarat surse din piața de profil, pentru profit.ro.

Astfel, în cazul în care va fi luată, măsura va afecta destul de dramatic aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanților la acest sistem.

Ministerul condus de Ionuț Mișa a propus și o variantă mult mai dramatică de reducere a contribuției, de la 5,1% la 1%, ceea ce ar fi însemnat o diminuare de 80%.

„Intenția a fost anunțată de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, într-o întâlnire cu reprezentații conducerii asociației profesionale a administratorilor de pensii private (APAPR)(…) Reducerea ar trebui să devină operațională de la 1 ianuarie și va afecta cei aproape 7 milioane de participanți la Pilonul II, prin reducerea dinamicii sumelor acumulate în conturile individuale de pensii. În varianta cea mai dură, dacă s-ar reduce cu 80%, pentru atingerea unei anumite sume la vârsta pensonării, un salariat care se angajează acum va trebui să muncească 200 de ani, comparativ cu 40 de ani în prezent”, anunță sursele, conform profit.ro.

Vezi și Un GIGANT german plănuiește o investiție de proporții! Ce fabrică ar urma să construiască în România

Ministerul condus de Lia Olguța Vasilescu se apără! Mesajul care bucură sute de mii de români

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Care va fi soarta pensiilor speciale

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare