sursa foto:  gorjdomino.ro

Guvernul Tudose lovește în producătorii de apă minerală! Ce schimbări majore a făcut

Guvernul Tudose introduce schimbări fulger pentru producătorii de apă minerală. După numeroase speclații privind calitatea apei minerale comercializate în țara noastră, oficialii au decis că este timpul să facă ceva în acest sens.

Potrivit Jurnalul.ro, apa minerală va fi timbrată precum pachetele de țigări și alcoolul. Proiectul Legii resurselor hidrominerale este pus în dezbatere publică și prevede majorarea taxelor de prospecţiuni şi exploatare.

Se pare că apa minerală va fi comercializată doar după marca indivinduală de identificare realizată prin timbre autoadezive. Producătorii vor trebui să inscripționeze sursa produsului, volumul de produs comercializat individual, denumirea operatorului economic cu drept de timbrare şi codul unic de înregistrare, seria şi numărul care identifică în mod unic timbrul.

Prin această metodă, Guvernul dorește eliminarea produselor falsificate.

Vezi și Atenție, șomeri! Câți bani puteți primi de la stat și în ce condiții

De asemenea, proiectul implică și taxe mai mari pentru producători. Taxele de prospecţiune şi exploatare vor crește cu 34%, iar cea anuală pe suprafaţa de exploatare va fi mărită cu 67%.

Producîtorii vor fi nevoiți să se reautorizeze, adică să elaboreze toate normele tehnice într-o perioadă de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial şi ca acestea să redacteze și instrucțiunile privind procedura de evaluare a caracteristicilor apelor minerale naturale și de izvor în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a legii. Producătorii au termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a noii legi să se reautorizeze, sau 12 luni de la întocmirea procedurilor.

Datele Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM) arată că România deţine, în prezent, peste 60% din rezervele de apă minerală ale Europei şi că exploatăm numai 20.

Vezi și Nu vă enervați! Ce funcție publică ocupă domnișoara din imagine și ce salariu are

ATENȚIE! Toate firmele din România vor fi OBIGATE să folosească asta din vara lui 2018

Descoperire șocantă! Unde au găsit inspectorii OPC produse expirate de 16 ani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare