sursa foto:  adevarul.ro

Halucinant! Cu cât vor să crească Margareta și Duda chiria pentru Castelul Peleș! Suma uriașă pe care o cer statului român

Faimosul Castel Peleș aparține de drept familiei regale, iar custode este Principesa Margareta. Deși se bucură de o mulține de avantaje de la statul român, aceasta ar fi decis împreună cu Prințul Duda să mărească serios chiria pe care o plătește statul român pentru Castelul Peleș.

„La reînnoirea contractului dintre Casa Regală și statul român pentru folosința publică a Castelului Peleș, Custodele (n.red-Principesa Margareta) ar fi cerut o mărire a chiriei de la 5000 de Euro la 50.000. Cârcotașii (mulți dintre ei decorați) nu știu că pe bursă prețul alamei a crescut, la fel ca numărul decoraților”, a scris pe facebook jurnalistul monarhist Marius Ghilezan, citat de flux24.ro.

Vezi și Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, Regelui Mihai I, în urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului încheiat atunci între Guvernul României şi Casa Regală, proprietarul se angajează să transforme muzeul Peleş într-un muzeu al statului român, contra unei sume de bani, şi îşi asumă obligaţia de a nu mai revendica bunurile mobile din Castelul Peleş. Astfel colecţiile de la Peleş au fost păstrate în interiorul castelului, contra unei chirii, şi au putut fi vizitate în continuare, însă contractul iniţial încheiat între Guvern şi Casa Regală expiră.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
 • Ixu

  Normal că-și bat joc de o nație de milogi! Care a fost animalul care a hotărât că le dea la fomiști castelul!??? Ăla trebuie judecat pentru înaltă trădare.

 • Brandon

  Dar ce-@r fi să voteze parlamentul o lege privind ‘renationalizarea’ fostei averi regale !
  În definitiv monarhia a fost abolită în ’47, iar România este REPUBLICĂ PARLAMENTARĂ !!!

  • CIUCIUGAYA

   ATUNCI TREBUE NEAPARAT SA-TI DAM LA MUIE JEGULE.

   • Brandon

    Da’ cu mah-ta ai încercat ? Mai incearc-odată !

 • burza ionel

  sa fie alungati cu pietre…niste plojnite, niste hoti, niste deseuri….

  • CIUCIUGAYA

   JEGULE,AI AUZIT CA UN MILITIAN CARE-L LINGE PE OPREA SI NU NUMAI ARE O PENSIE DE 4000 DE EUROI PE LUNA SI ESTE REANGAJAT LA TRANSGAZ UNDE MAI FURA INCA 5500 EURO LUNAR?????

 • Roman

  Nu sunt monarhist, dar o chirie de 5000 euro pentru castelul Peleș este ridicol de mică.
  Este normal să fie ajustată.


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.