sursa foto:  mediastandard.ro

HoReCA se răscoală! Protest în Piața Victoriei, după decizia Guvernului de a închide restaurantele

Angajații și angajatorii din HoReCA au ieșit astăzi în stradă, la Piața Victoriei, în fața Guvernului condus de către Ludovci Orban.

Motivul? Aceștia sunt nemulțumiți de decizia autorităților române de a închide restaurantele, decizie luată în contextul creșterii cazurilor de coronavirus.

Protestul a fost anunțat pe Facebook.

De altfel, reprezentanții organizației patronale HORA, organizatorii protestului, au trimis deja o scrisoare către Cabinetul Orban.

Înainte de criza COVID-19, industria HORECA număra în jur de 40.000 de societăţi comerciale cu capital 100% românesc având o cifră de afaceri de 5 miliarde euro şi aproximativ 400.000 de angajaţi. Totodată industria noastră contribuia semnificativ la evoluţia unor companii ce dezvoltau afaceri în domenii conexe, precum agricultură, furnizorii locali de ingrediente, producători şi distribuitori materie primă în bucătărie, importatori şi distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum şi sisteme de gestiune, curăţenie, transport, logistică, ambalaje”, se precizează în scrisoare.

Organizația HORA susține că funcționarea teraselor și restaurantelor nu a provocat o creștere a cazurilor de îmbolnăvire și că este pregătită „să respecte măsurile de siguranță luate de autorități, dar și să acționeze în judecată statul, în condițiile în care se vor lua decizii fără dovezi și studii care să ateste că redeschiderea Horeca a contribuit la creșterea numărului de cazuri”.

„HORA va propune suspendarea Ordinului Departamentului pentru Situații de Urgență și va contesta la Curtea de Apel orice măsură nejustificată”, se mai spune în scrisoarea adresată premierului Ludovic Orban, ministrului de Interne Marcel Vela, ministrului Sănătății Nelu Tătaru, ministrului Economiei, ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale și altor demnitari ai arcului guvernamental.

Vezi și

Pe filieră machedonească. Cine e beizadeau ‘îngrijită’ de Tănase Stamule și ‘impusă’ de Ludovic Orban la conducerea Capitalei

Scenariu-bombă despre posibilitatea amânării alegerilor parlamentare: ‘Parlamentul poate fixa data alegerilor în interiorul acestor 4 ani plus 3 luni

Ce salariu are acum Klaus Iohannis: Documentul a fost făcut public la 30 septembrie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare