sursa foto:  getty images

Important! Cresc alocațiile pentru copii: Cu cât vor fi majorate

Sunt vești extraordinare pentru copiii din România și pentru părinții lor! Alocațiile ar putea crește de la 1 ianuarie 2024. Majorarea sumelor de bani ar urma să se aplice atât în cazul celor care au vârste de până la 2 ani, cât și pentru cei care au 18 ani.

 

Din luna ianuarie 2023, autoritățile au stabilit faptul că sumele destinate creșterii minorilor, acordate de către stat, vor crește în funcție de rata medie a inflației anuale:

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2, citat de cancan.ro.

Cu cât ar putea crește alocațiile de la 1 ianuarie 2023

Potrivit datelor comunicate de către BNR (Banca Națională a României), în aceste momente, se preconizează că rata inflației pentru România pentru anul 2023 va fi de 7,1. Astfel, alocațiile ar putea fi mărite cu 71,%.

Amintim faptul că ordonanței de urgență nr. 126 din data de 15 decembrie 2021, din luna ianuarie 2023, alocațiile au crescut încă din februarie 2023, ajungând la valorile:

-683 de lei pentru copii care nu au împlinit vârsta de doi ani (trei ani, în cazul celor cu dizabilități);
-277 de lei pentru cei care au între doi și 18 ani, dar și pentru cei care sunt majori, dar sunt înscriși la liceu sau la școli profesionale
-683 de lei pentru copiii cu dizabilități care au vârste cuprinse între trei și 18 ani.

Cine va primi mai mulți bani de la stat

Toți copiii cu cetățenie română ar urma să primească alocații mărite până la 18 ani. Măsura este valabilă și pentru minorii din Republica Moldova, ai căror părinți sunt români.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare