Încep problemele pentru Giorgia Meloni. Italia vrea să vândă active de 21 de miliarde de euro pentru a ţine sub control datoria ţării

Italia îşi propune să strângă o sumă echivalentă cu cel puţin 1% din produsul intern brut (PIB), sau aproximativ 21 de miliarde de euro (22,2 miliarde de dolari), prin vânzări de active între 2024 şi 2026, a anunţat Trezoreria în raportul său economic şi financiar, transmite Reuters.

Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro, ca pondere din PIB, în timp ce investitorii urmăresc îndeaproape finanţele publice ale Romei.

Raportul datoriei Italiei/PIB ar urma să scadă la 139,6% în 2026, de la 140,2% în acest an.

Noile ţinte iau în considerare veniturile din vânzarea activelor, aşteptată în următorii trei ani, a spus DEF, arătând că, fără planurile de vânzare, povara datoriei probabil ar creşte.

Ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, a spus în document că vânzările de pachete de acţiuni vor implica companii care fac obiectul angajamentelor de privatizare deja convenite cu Comisia Europeană, conform News.ro.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare