sursa foto:  facebook

Încep protestele și în instanțe! Tribunalul Buzău îşi suspendă activitatea în semn de protest faţă de modificările din statutul magistratului 

Tribunalul Buzău a transmis printr-un comunicat de presă că îşi va suspenda activitatea, în perioada 6-9 iunie, în semn de protest faţă de preconizatele modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

 

 

 

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Buzău solicită imperativ dialog în legătură cu modificarea oricăror modificări legate de pensionare şi solicită din partea Guvernului predictibilitate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

„Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător. Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Buzău.

Vor fi, însă, organizate şedinţe de judecată în cauze în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie. Totodată Tribunalul Buzău anunţă că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie „pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

De asemenea, magistraţii anunţă că susţin demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu, „inclusiv sub forma protestului”, informează Tribunalul Buzău, citat de AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare