sursa foto:  romania.europalibera.org

Încep să apară primele dosare legate de vaccinare la DNA: Dosar penal in rem privind achiziționarea dozelor de vaccin anti-Covid-19

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat înregistrarea unui dosar penal  in rem (cu privire la faptă), cu privire la achiziționarea dozelor de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit unui comunicat al DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccin anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (‘in rem’), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, informează procurorii anticorupţie.

DNA precizează că această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare