titlu de stat tezaur

Începând cu această lună românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur! La cât ajunge dobânda pe an

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populației începând cu 3 februarie, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Titlurile de stat pot fi achiziționate şi de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 3 – 23 februarie 2023, în mediul urban, și 3 – 22 februarie 2023, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română.

Dobânda este anuală plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Totodată, titlurile e stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Se pot face una sau mai multe subscrieri de către un investitor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile, potrivit Mediafax.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare