sursa foto:  romaniatv.net

‘Începând cu data de 4 decembrie 2023, se reia integral’ – Informare de la Casa de Pensii pentru pensionari

De astăzi, 4 decembrie 2023, se reia integral activitatea. Anunțul a fost făcut de către Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

Așadar, pensionarii își vor primi pensiile la timp, conform informării transmise de către Casa de Pensii Bistrița-Năsăud.

„Începând cu data de 4 decembrie 2023, se reia integral activitatea Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud. Greva se suspendă!”, a informat Casa de Pensii Bistrița.

 

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Vă mulțumim pentru ÃnÈ›elegerea acordată”

Ministerul Muncii a transmis că s-a ajuns la un acord cu angajații caselor de pensii și ai celorlalte instituții din cadrul MMSS

𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗠𝗠𝗦𝗦 𝗮𝘂 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗲𝗻𝗱𝗮𝘁𝗲

Primul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul muncii și solidarității sociale Simona Bucura-Oprescu și reprezentanții organizațiilor sindicale ai salariaților din casele teritoriale de pensii, agențiilor teritoriale de plăți și inspecție socială, inspectoratele teritoriale de muncă și agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au avut o întâlnire astăzi, 29 noiembrie la sediul Guvernului.

Discuțiile au privit problematica salarizării, condițiilor de muncă și realizarea obiectivelor instituționale în contextul generat de protestele declanșate și revendicărilor prezentate.

S-a convenit propunerea unor ajustări salariale și stabilirea unui calendar corelat cu obligațiile de reorganizare instituțională și de fundamentare a legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024, în sensul salarizării funcțiilor din cadrul acestor servicii publice deconcentrate la nivelul funcțiilor din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.

Discuțiile tehnice au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Până la definitivarea discuțiilor și agrearea soluțiilor în cauză, protestele urmează a fi suspendate”, a comunicat Ministerul Muncii.

Amintim că, la 27 noiembrie, angajații caselor de pensii au anunțat că intră în grevă generală, cerând, printre altele, majorarea salariilor. În cele din urmă, în urma consultării cu Guvernul, aceștia au suspendat greva.

Astfel, de astăzi, 4 decembrie, casele de pensii își reiau activitatea.

 

Șeful Casei Naționale de Pensii:Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp”

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a asigurat că nu vor fi probleme cu plata pensiilior și că seniorii își vor primi pensiile la timp.

„De când sunt preşedinte la Casa Naţională de Pensii nu s-a întârziat absolut nicio zi. E aceeaşi procedură în fiecare an. Am făcut toate diligenţele în acest sens. Deja o parte din bani i-am virat Companiei Naţionale Poşta Română începând chiar de săptămâna trecută – o sumă substanţială. Aproximativ 50% din suma pe luna decembrie am virat-o. Urmează să facem plăţi şi după 1 Decembrie.

Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp, aşa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere.

Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari. Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie”, a afirmat Baciu, la lansarea oficială a aplicaţiei RODPA1 a CNPP, conform Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare