sursa foto:  Getty Images

Începând de azi, se majorează! Bani în plus pentru circa 2 milioane de români! Se schimbă contractele

Începând de astăzi, circa două milioane de români vor primi bani în plus. Este vorba despre salariații care sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Potrivit Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, de astăzi, salariul minim brut crește la 3.300 de lei.

Asta înseamnă salariul minim net se majorează la 2.079 de lei – peste 400 de euro.

Majorarea se va face în urma unei Hotărâri a Guvernului României. De această măsură beneficiază 1.867.588 de salariați, conform Ministerului Muncii.

Tariful orar va fi de 19,960 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore/lună, mai transmite instituția.

Comunicatul Ministerului Muncii:

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.300 lei lunar, fără indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, începând cu data de 1 octombrie 2023, față de 3.000 lei în prezent.

Măsura adoptată urmărește reducerea numărului angajaților aflați în risc de sărăcie și excluziune socială și va avea efecte pozitive la nivel social prin stimularea ocupării și prin creşterea puterii de cumpărare a acestora.

Această majorare a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată reprezintă o valoare netă a salariului de 2.079 lei, față de 1.898 lei, cât era până acum.

Tariful orar va fi de 19,960 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore/lună.

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariați.

Măsura adoptată nu se aplică salariaților din agricultură și industrie alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale actuale”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare