sursa foto:  sindicatuleuropol.ro

Începând de mâine, 1 iunie, se majorează salariile! Ministerul de Interne anunță că polițiștii vor avea veniturile mărite în iulie

Vești bune pentru polițiști! Începând de mâine, 1 iunie, aceștia vor avea salariile mărite. Astfel, angajații Ministerului de Interne vor încasa în luna iulie salariul aferent lunii iunie.

Majorarea salarială pentru salariații din Ministerul de Interne va fi făcută în conformitate cu Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit ieri cu sindicaliștii din MAI, informându-i despre noua majorare de salarii ce va avea loc în minister.

Anunțul oficial al Ministerului de Interne:

„La inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc astăzi, 30 mai 2023, la sediul MAI, o întâlnire de lucru intre conducerea ministerului si reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare