Industria de gambling ar putea avea o rată de creștere anuală compusă de 13.2% până în anul 2025

Anul 2020 a fost unul extrem de important pentru industria de pariuri online, nu numai din cauza pandemiei, care a generat migrarea în masă a jucătorilor către operatorii de pe internet, ci și pentru că jocurile de noroc online au fost legalizate în alte state din SUA. Noul guvern american a furnizat diverse semnale prin care anunță simplificarea birocrației, care, în mod implicit, duc spre deschiderea acestei piețe.

Pe lângă situația favorabilă din SUA anului 2021, jucători importanți precum Bragg Gaming Group, MGM Resorts International, Wynn Resorts, Flutter Entertainment și Caesars Entertainment și-au anunțat intenția de a pătrunde inclusiv pe piețele Europene și în zona Asia-Pacific.

Conform Market Research Future, una dintre cele mai importante companii de analiză a pieței, care estimează o rată de creștere anuală compusă de 13.2% a industriei de jocuri de noroc online, între anii 2019-2025, ținând cont și progresul tehnologic și de digitalizarea accelerată din prezent.

Cu toate că vreme de cel puțin două luni de zile, oferta cu meciuri azi a fost aproape goală, interesul oamenilor față de jocuri de noroc online a crescut cu aproximativ 52% de la startul pandemiei, datorită lockdown-urilor și a modificărilor, care le-au oferit multor persoane mai mult timp liber și implicit, mai mult timp pentru a se implica în activități recreative.

Iar acest trend va continua în aceeași direcție chiar și în acest an, întrucât regulile de distanțare socială nu par că vor dispărea prea curând. Prin urmare, oamenii se reorientează către pariuri sportive, jocuri de cazinou, poker sau bingo online, din confortul propriei case, fără să se expună niciunui risc.

Această creștere spectaculoasă i-a determinat și pe producătorii de jocuri să se întreacă în a dezvolta aplicații din ce în ce mai interesante și mai adaptate la tehnologia de ultimă generație; conceptele de realitatea augmentată și realitate virtuală fiind din ce în ce mai prezente în industria de gambling.

Este foarte posibil ca în acest an să vedem diverse premiere, precum și tot felul de parteneriate strategice, fuziuni, achiziții și lansări de produse inedite. Spre exemplu, la sfârșitul lunii ianuarie, FOX Bet, alături de grupul Pokerstars, au lansat o casă de pariuri online și o platformă de jocuri de noroc adresată jucătorilor din statul american Michigan.
Europa își va menține statutul de lider în ceea ce privește jocurile de noroc online, acolo unde se regăsesc și cei mai importanți jucători ai industriei. Progresul depinde în mare măsură de măsurile adoptate de guvernele de pe continent.

America de Nord ar putea trece pe poziția a doua în piața de gambling online, întrucât actualele reforme din SUA au fost create pentru a facilita noi oportunități pentru companiile consacrate de a pătrunde în online și de a atrage o plajă mai mare de clienți.

Viitorul pare să fie unul pozitiv și în zona Asia-Pacific, acolo unde investițiile substanțiale în cercetare și dezvoltare, alături de răspândirea infrastructurii și proliferarea smartphone-urilor favorizează creșterea pieței de pariuri online.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare