Industria relaxării și a masajului, încă cu potențial de extindere 

Știați că în toată țara sunt aproximativ 25 de centre de tip spa? Multe dintre acestea sunt în capitală și demonstrează clar că avem public interesat de această industrie, dar și că este loc de mai mult. Din ce în ce mai mult este promovată ideea de relaxare, dar și serviciile conexe. Asta pentru că în viața omului modern vorbim mai degrabă despre un lux, pe care nu și-l permite oricine. 

Pentru cei interesați de masaj erotic de cuplu sau de orice tip de masaj, în ideea relaxării, centrele de profil sunt ofertante. 

Interes crescut în ultimii ani 

Pentru că este o tendință în creștere, cei care sunt interesați de servicii de relaxare, de orice fel ar fi ele, constată cu surpriză că au de unde alege. Nișa aceasta s-a diversificat destul de mult în ultimii ani. De la masajele de relaxare până la cele de remodelare corporală, de la cele cosmetice la cele care tratează mușchii încordați sau durerile locale, serviciile acestea surprind cu diversitatea. Este și cazul masajelor ce se desfășoară la SoulMasaj, studio de profil în cadrul căruia doritorii au parte de un mod inedit prin care își pot explora plăcerile. 

În ultimii ani, se remarcă deci că numărul celor care apelează la astfel de terapii este unul crescut. Publicul țintă este cel al clasei tinere, cei care încearcă să își echilibreze viața de muncă cu cea personală și simt nevoia de detașare. Din cauza stilului de viață sedentară se pare că public interesat este și cel de clasă mijlocie, dat fiind că ședințele de masaj sunt tot mai accesibile. 

Desigur, se păstrează o nișă a celor premium și aici includem serviciile de masaj cu uleiuri aromate, cele care se pot desfășura și la hotel, nu doar în salon. 

Potențialul de creștere în această industrie, încă existent

Nu se poate spune că s-a atins un potențial maxim al acestui domeniu. Industria relaxării poate fi extinsă și la servicii de spa și beauty, la cele de tip experiențe. Este ca o întoarcere la preferințele proprii, este o tentație propusă de prestatorii de servicii de nișă. Unii mizează pe faptul că refuzăm sau amânăm, propriile plăceri, în detrimentul obligațiilor de zi cu zi. Trăim fast și fără prea mult chef, avem zile lungi de muncă și pierdem granița între timpul optim dedicat vieții profesionale și ce este exagerare. 

Auzim mai adesea despre dependențe precum cele de muncă, despre depresii și anxietăți – ca drept dovadă și numărul de cabinete de psiholog sunt tot mai frecvent întâlnite. Așadar, în încercarea de a ne autoeduca ce înseamnă sănătate emoțională, nu doar cea fizică, suntem tentați, dar și încurajați să ne relaxăm sau chiar să ne distrăm, alegând diverse servicii de nișă. 

La fel de bine și pentru angajatori sunt tot felul de pachete interesante, de servicii pe care le pot oferi cadou sau ca extra beneficiu angajaților. Piața muncii s-a schimbat semnificativ de mult, astfel încât acum angajații sunt interesați și de alte avantaje decât cele financiare. 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare