sursa foto:  accentmedia.ro

Informații importante pentru toți românii! Cum vor ieși la pensie de acum încolo

Vești uriașe pentru toți românii după adoptarea noii Legi a pensiilor! Modificările aduse de această lege prevăde și vârsta pentru pensionare.

Astfel că, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi
pentru bărbaţi.

De asemenea, stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare, femeile pot opta pentru pensionare la împlinirea vârstei de 63 de ani sau la vârsta standard de pensionare, se mai arată în proiect.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare şi care au născut 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare, scrie Capital

La această reducere se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil. Reducerea vârstei de pensionare se aplică şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptaţi şi crescuţi pe o perioadă de cel puţin 13 ani.

Citește și.

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare