sursa foto:  euractiv.com

Informații incendiare: Sume uriașe, cheltuite de Liviu Dragnea!

Dezvăluire incendiară! Liviu Dragnea, în perioada în care era șef la PSD, a cheltuit sume uriașe pe deplasări. El a închiriat avioane private pentru deplăsările din Elveția și Israel.

Apar noi informații despre modul în care PSD a cheltuit banii publici încasați de la buget. Social-democrații au probleme să justifice în fața Curții de Conturi sumele plătite pentru avioanele private închiriate pentru Liviu Dragnea și echipa lui, informează Europa Liberă.

În vreme ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Toate datele arată că traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția sau Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici, scrie sursa citată.

PSD a primit de la bugetul de stat, în 2018, preste 96 milioane de lei – aproape 20.5 milioane euro.

Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocați de social-democrați pentru închirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe. Contractele nu sunt încheiate direct de PSD cu firma de transport aerian, ci sunt intermediate de SC Ber’s New Solution SRL. Firma apare ca fiind specializată în curățenie, neavând în portofoliu vreo legătură cu intermedierea serviciilor de transport extern.

PSD încheie sub denumirea “pachete turistice” contracte cu SC Ber’s Solution SRL, care la rândul ei închiriază aeronave pentru deplasările externe ale echipei Dragnea. Sunt trei contracte încheiate în lunile aprilie și mai ale anului 2018 cu următoarele valori: 182.734 lei (aproape 39.000 euro), 184.755 lei (cele două apar cumulat) și 166.422 lei.

„Sumele facturate în valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) și 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului”, se arată în nota transmisă de SC Ber’s Solution SRL către PSD și înaintată ulterior și oficialilor de la Curtea de Conturi.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că Liviu Dragnea își făcuse un obicei în a închiria aeronave private cu care să zboare în afara țării. Potrivit acestora, vacanțele lui Liviu Dragnea în Maldive din 2018 și 2019 au fost precedate de închirierea unor aeronave care l-au dus pe fostul lider PSD peste graniță, de unde a plecat mai departe cu o cursă spre vacanța exotică. Sursele vorbesc despre zboruri până la Sofia cu aeronave private sau până la Belgrad. Aceste informații nu apar însă în Raportul Curții de Conturi sau informările făcute de PSD.

Vezi și

EXCLUSIV Au reinventat ‘Maimuța’! Cum te păcălesc șoferii Uber și Bolt

Aeroportul Otopeni, licitații și ‘băieții deștepți’

Atenție, Marcel Vela! Șeful Jandarmeriei și-ar fi ‘premiat’ iubita! Spor de 50%

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare