sursa foto:  libertatea.ro

Informații în premieră despre impozitul pe gospodărie! Cum și când se va implementa

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a oferit o serie de informații în premieră, referitoare la impozitul pe venit global sau pe gospodărie.

Potrivit lui Ștefan, implementarea noului impozit pe venitul global se va desfăşura în două sau trei etape, prima etapă urmând să înceapă de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile în care rolul consultanţilor fiscali ar putea fi luat de un sistem informatic.

„Vor fi două sau trei etape de implementare a acestui sistem. Cu siguranţă, prima etapă va fi de la 1 ianuarie 2018”, a declarat Ştefan.

El a subliniat că se va trece la globalizarea în 2019 a veniturilor, dar fără a se elimina reţinerea la sursă a celor de natură salarială. În plus, o aplicaţie informatică ar putea înlocui consultanţii fiscali în cazul aplicării impozitului pe venitul global, dacă statul ar reuşi să integreze resursele informatice care se regăsesc astăzi în diverse instituţii, în condiţiile în care există constrângeri în ceea ce priveşte sistemul informatic al Fiscului de a implementa rapid un astfel de sistem, scrie News.ro.

Vezi și Veste proastă pentru bugetari! Ce sunt obligați să facă până pe 16 iunie

Penibil și șocant! Declarații halucinante ale lui Iulian Chifu, fost apropiat al lui Traian Băsescu despre Pro Tv și câștigătoarea de la Românii au Talent

Gafă fără precedent de la apropiatul lui Iohannis! România făcută grav de râs de un cunoscut ambasador – declarații halucinante

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.