sursa foto:  b1.ro

Interesant! Ce ar putea păți infractorii din România

Vești importante care îi vizează, în special, pe infractorii din România! Potrivit unui proiect se pare că aceștia vor putea fi monitorizați mai ușor

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România (FSDPR) se opune Proiectului de lege care prevede introducerea unui sistem de monitorizare cu dispozitive electronice de supraveghere, scrie Agerpres. „În forma sa actuală, Proiectul Legii care prevede sistemul de monitorizare a persoanelor care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii şi care vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere nu garantează prevenirea săvârşirii abuzurilor”, consideră reprezentantul sindicatelor poliţiştilor, Christian Ciocan.

Acesta atrage atenţia că Poliţia Română nu poate administra acest sistem din cauza lipsei de personal.  „Poliţia Română – subdimensionată numeric – nu poate gestiona în parametrii legii sarcinile care i-ar reveni prin această nouă lege. În plus, problemele urgente privind alocarea de fonduri pentru dotare şi salarizarea corespunzătoare a personalului determină ca acest nou proiect de Lege să creeze vulnerabilitaţi pentru MAI, din acest punct de vedere”, consideră Ciocan.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România a transmis acest punct de vedere reprezentanţilor MAI, la şedinţa de Dialog Social de luni.

Citește și

Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Lovitura pe care Klaus Iohannis i-o dă lui Dan Barna

Salariu impresionant pentru soția lui Dan Barna! Unde lucrează și cât încasează lunar

Război între Gigi Becali și ANAF! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare