Iohannis face dezvăluiri cu privire la magistrații și jurnaliștii filați!

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut declarații cu privire la cazul magistraților și jurnaliștilor filați, dar și despre ”serviciul secret paralel camuflat într-o divizie de paparazzi.”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre cazul jurnaliștilor și magistraților filați, înregistrați și intimidați de o televiziune de nișă, numită în presă ”serviciu secret paralel camuflat într-o divizie de paparazzi.” Unul dintre jurnaliștii vizați i-a cerut președintelui să se delimiteze de această situație ce pare a fi coordonată/acceptată de instituții ale statului.

Întrebat, în această situație, dacă mai e nevoie de presă liberă, președintele a răspuns:

”Una la mână: presă liberă, DA! Și ca să nu mergem mai departe decât întâlnirile noastre, știți foarte bine că și în întâlnirile transmise public, cât și în cele informale vă încurajez întotdeauna să vă exprimați liber. Unii chiar o faceți. În acest sens, aștept ca presa să devină mai independentă, mai liberă și să trateze mai deschis toate subiectele, dar ceea ce ați menționat, faptul că cineva reclamă că a fost filat, au încercat unii să intimideze persoane din Justiție, așa ceva nu pot să accept. Iar dacă astfel de situații au existat, eu solicit celor vizați să sesizeze urgent organele abilitate, pentru a se verifica și a se lua măsuri ferme. Independența Justiției este nenegociabilă și libertatea persoanei, de asemenea. Astfel de situații, dacă ar fi și dacă s-ar confirma, sunt intolerabile, pur și simplu”.

Vezi și:

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile’

Vești bune pentru români! Din februarie, apare o nouă pensie

EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare