sursa foto:  zf.ro

Ion Cristoiu: ‘Nu a existat niciodată democrație în Occident. Adevăratul spirit democratic se verifică în momente de criză’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a afirmat că în Occident nu a existat niciodată democrație. Respectul statului de drept se vede în vremuri de criză.

 

Ideea de plafonare nu a mai existat niciodată (în Occident n.red). În economia capitalistă e libertate”, a spus Ion Cristoiu.

Întrebat de ce am ajuns în această situație, Ion Cristoiu a spus: „Pentru că nu a existat niciodată democrație în Occident. Ideea cu care ne-am născut după anii 1990 a fost aceasta „liderii lumii sunt democrați din naștere”. Nu e adevărat. Democrația și respectul statului de drept se vede în vremuri de criză.

Americanii când au venit în 1990 și sigur că am pierdut Războiul Rece și ne-au cucerit și pe noi…, dar instituțiile statului de drept sunt sfinte. Pai și ce ziceau acum în SUA „moarte Curții”.

Adevăratul spirit democratic se verifică în momente de criză. În pandemie și în timpul războiului s-a văzut de la filtrarea știrilor”, a declarat Ion Cristoiu, conform gândul.ro.

Vezi și:

Ion Cristoiu: ‘S-a deschis cursa pentru prezidențiale în culise, între servicii. Există pentru Laura Codruța Kovesi, un culoar, o forță alcătuită din ONG-uri, cu sprijin din afară, pentru candidatura la prezidențialele din 2024’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare