sursa foto:  sportowybar.wp.pl

Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Fostul mare sportiv, Ion Țiriac face acuzații incendiare despre baza BNR din Cotroceni. Într-un interviu acordat gsp.ro, omul de afaceri care candidează la șefia Federației Romane de Tenis scoate la iveală detalii importante.

Complexul BNR, inaugurat în 1972, cuprinde 11 terenuri, inclusiv arena centrală de 5000 de locuri, și zace acum nefolosit. În același perimetru se află în paragină și fostul stadion Cotroceni, acolo unde în anii ’90 juca FC Național.

„S-au cheltuit câteva sute de mii de euro cu acest proces. Este cel mai mare furt care s-a făcut în epoca modernă, în acești 30 de ani. Cu 200.000 de dolari s-au cumpărat 17 hectare în mijlocul Bucureștiului. Dar vânzătorul nu a fost de bună-credință și hectarele nu erau ale lui! Baza nu era a Ministerului Tineretului și Sportului, ci era a statului român!

Ministerul era doar administrator. Hotărâre de Guvern pentru vânzare nu a fost niciodată. Dar de ce mă interesează pe mine, la vârsta mea, ce se întâmplă cu baza asta? Mă interesează pentru că a fost leagănul tenisului românesc dintotdeauna. Dacă Ceaușescu a făcut baza aia în 7 zile, bineînțeles cu niște tribune rudimentare de 6.000 de locuri, și BNR putea să facă baza ca un bibelou în acești 30 de ani în care nu a plătit chirie!

Sperăm ca reveni statului român. Că va trece la Primărie, la minister, nu contează, dar ăsta este un focar de sport în mijlocul Bucureștiului și pentru acest lucru a fost construită.

E culmea ridicolului, ei nu fac nimic cu baza. În afara acelui hotelaș pe care l-au făcut contra legii, fiindcă într-o bază sportivă nu ai voie să construiești nimic, doar sport. Nu știu cine le-a dat dreptul. Trăim cu speranța că se vor rezolva lucrurile”, a explicat Țiriac în interviul GSP.

Citește și:

Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Cine îl sapă, de fapt, pe fostul lider PSD

EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

Mare atenție! ANAF schimbă tactica – Cum veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare