sursa foto:  gds.ro

Iulian Bulai, ieșire în forță: ‘Ideea aceasta că, odată veniţi la guvernare, închidem ochii la subiectele cu care am defilat în campanie este de neacceptat’

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, membru USR PLUS, afirmă că ”USR PLUS susține modificarea legii electorale pentru alegerea primarilor în două tururi”.

”Alegerea primarilor în două tururi trebuie să devină realitate.
În mai puțin de două săptămâni, în 27 iunie, au loc alegeri locale parțiale în 35 de localități, în care primarii au decedat sau au fost invalidați. Noii primari sunt aleși tot într-un singur tur, ceea ce înseamnă, practic, că o mână de oameni ajunge să decidă viitorul unei comune, fără ca edilii să fie neapărat reprezentativi.
USR PLUS susține modificarea legii electorale pentru alegerea primarilor în două tururi. Reforma a fost asumată prin programul electoral al coaliției și, de aceea, USR PLUS propune stabilirea unui calendar clar pentru înființarea Comisiei de cod electoral.
„Programul electoral vorbeşte despre necesitate unei reforme electorale şi acest lucru trebuie să se întâmple. Ideea aceasta că, odată veniţi la guvernare, închidem ochii la subiectele cu care am defilat în campanie este de neacceptat. Comisia de cod electoral trebuie să devină realitate”, a declarat vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR PLUS.
USR PLUS continuă #RevoluțiaBuneiGuvernări”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare