sursa foto:  cetin.ro

Jandarmul bătut de colegii săi, implicat în dosarul privind agresarea unui ministru!

În noaptea de miercuri (1 februarie) spre joi (2 februarie) un incident a stârnit amuzamentul internauților: un anume „maior” în civil Drăgănescu a fost încurcat cu un protestatar de colegii săi din Jandarmeria România, aplicându-i-se o corecție până când a fost identificat.

Vezi și Adevărul a ieșit la iveală! Ce făcea maiorul Drăgănescu când a fost bătut de colegii săi?

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a afirmat zilele trecute la o televiziune că Drăgănescu se afla în misiune, el având rolul de a se infiltra printre protestatarii prezenți la diverse manifestații.

Ceea ce puțini știu este faptul că locotenentul Viorel Drăgănescu a mai fost o dată în lumina reflectoarelor. În anul 2013, el a fost implicat în dosarul privind agresarea ministrului Culturii de la acea vreme, Daniel Barbu.

„Citată ca martor doar pe declarația lui Drăgănescu”

În toamna acelui an, în București și în mai multe orașe importante s-au organizat proteste împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Ministrul Daniel Barbu a fost aspru criticat de protestari, fiind unul dintre inițiatorii proiectului de lege privind exploatarea auriferă de la Roșia Montană.

Mai mult, la 17 octombrie, Barbu a fost și ținta unui incident. El a fost huiduit de manifestanți, iar luneta mașinii sale a fost spartă.

Imediat, autoritățile au început cercetarea într-un dosar privind agresarea ministrului Daniel Barbu, iar mai mulți oameni au fost citați ca martori.

Totuși, Diana Iftodi, una dintre persoanele citate, a susținut că nu a fost prezentă la locul incidentului la data respectivă și că citația în sine s-a bazat pe declarația unui locotenent. Acel locotenent a fost nimeni altul decât Viorel Drăgănescu, jandarmul bătut de colegii săi la protestele anti-Guvern.

„ De două săptămâni mă sună poliția pentru a mă invită la audieri în cazul spargerii lunetei ministrului de resort Daniel Barbu. Tot de atunci aștept citația scrisă, acasă, pentru că mi-e greu să vin la orice telefon al oricărui individ care se recomanda drept polițist, mai ales ținând cont de faptul că eu eram acasă la momentul incidentului. A venit citația și m-am prezentat la secție joi dimineață, alături de toți cei care au venit să susțină și să adere la clubul “viitorilor deținuți politici” , cum scria pe pancartă unui prieten. Am fost însoțită de avocat și de “alibi-ul” meu. Am aflat că citarea că martor a fost bazată doar pe declarația unui jandarm, locotenent Dragănescu Viorel, cum că eu aș fi fost în față Clubului A vorbind cu un alt protestatar în seară în care lunetă ministrului a fost spartă.

La secție, am fost rugată să îl identific din poze pe acel protestar, dar nu mi-au arătat nicio poză cu mine vorbind cu el. Nu au putut să îmi dovedească faptul că eu am fost chemată pe bază unor dovezi existențe, nu doar în bază declarației unui locotentent, care m-ar fi recunoscut. Am fost citată joi, 31 octombrie, deși cu o săptămâna înainte, o altă persoană audiata că martor a infirmat identificarea mea și prezența mea în acea seară. Din câte am înțeles din acțiunea polițiștilor, am fost chemată în principal pentru că am mai ieșit în spațiul public la manifestații civice, pașnice. În secția de poliție, am fost rugată să declar în scris dacă particip sau nu la astfel de incidente, în general. Am întrebat ce fel de incidente sunt acestea și dacă răspunsul are vreo legătură cu implicarea mea civică. M-au rugat să descriu filmările de la incidentul din Club A, la care mă uităm în acea seară, și m-au întrebat de unde știam că acea persoană era ministrul Daniel Barbu”, afirma Diana Ifodi la Nașul TV, în 2013.

Biroul de presă al Jandarmeriei Române a confirmat, pentru Bugetul.ro, că este vorba de același Viorel Drăgănescu.

Miercuri, 8 februarie, redacția noastră vă va prezenta noi dezvăluiri incendiare referitoare la noaptea în care a fost bătut jandarmul Drăgănescu de colegii săi.

Vezi și Lovitură de teatru! OUG privind modificarea Codului Penal ar putea intra în vigoare

Fata lui Dragnea, din nou în centrul atenției! „Te rog mult, Alexandra”

Ce nu au înțeles românii în privința protestelor și cine are de câștigat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare