Judecătoare

sursa foto:  Pexels.com

Judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu este în sală ar putea fi dată afară din magistratură! Ancuța Ioana Popoviciu va fi anchetată de Inspecția Judiciară!

Joi, 22 februarie 2024, a avut loc primul termen pe fond în dosarul Vlad Pascu. În sala de judecată, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a comis o gafă uluitoare. Aceasta a întrebat dacă Sebi, unul dintre cei doi tineri uciși în accidentul din localitatea 2 Mai, este în sală. Momentul extrem de grav nu a fost trecut însă cu vederea, iar Inspecția Judiciară s-a autosesizat. 

Primul termen pe fond din dosarul Vlad Pascu a avut loc ieri, la judecătoria Mangalia. În sala de judecată a avut însă loc un incident ce a produs indignare în rândul familiilor victimelor accidentului cumplit produs în localitatea 2 Mai.

(CITEȘTE ȘI: Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu au ieșit din sala de judecată plângând în hohote! Judecătoarea a întrebat dacă victima decedată se află în sală!)

Judecătoarea cazului Vlad Pascu riscă sancțiuni aspre

Mai exact, la un moment dat, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a întrebat dacă Sebi, unul dintre cei doi tineri care și-au pierdut viața în accidentului de la 2 Mai, se află în sala de judecată. Momentul a fost de-a dreptul înfiorător, mai ales că în sală se aflau și familiile celor două victime. Gafa judecătoarei a provocat indignare și nemulțumire în rândul rudelor celor doi tineri uciși în accident.

Incidentul nu trecut însă neobservat, Inspecția Judiciară autosesizându-se imediat. Astfel, vineri, 23 februarie 2024, prin intermediul unui comunicat, Inspecția Judiciară a anunțat că judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi cercetată disciplinar, după gafa uriașă făcută la primul termen al dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Dacă în urma anchetei vor fi găsite nereguli, raportul va fi trimis către CSM și se va stabili dacă judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu va fi sancționată sau nu.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu nu este la prima sancțiune

Ancuța Ioana Popoviciu lucrează ca judecător în Mangalia din anul 2022, unde a fost transferată de la Judecătoria Ineu, județul Arad. Ea a absolvit Facultatea de Drept din Oradea, unde a făcut și masterul.

Inițial a fost consilier juridic, apoi avocat, iar într-un final a devenit judecător. În mai 2023, Ancuța Ioana Popoviciu a fost sancționată disciplinar de CSM cu un avertisment, pentru executarea funcției cu gravă neglijență.

(NU RATA: O bătrână de 85 de ani din județul Neamț a fost condamnată la trei ani de închisoare și plata a 170.000 de euro despăgubiri, după ce a traversat printr-un loc nepermis! Femeii i-a fost pus sechestru pe casa de chirpici!)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare