sursa foto:  mediafax.ro

Kelemen Hunor pune punctul pe i: ‘Din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. Așa fac nemții, așa fac francezii’

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că pensia ar trebui să fie maxim 75% din salariul net cum sunt și în alte state europene.

Kelemen Hunor a precizat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că dacă România are nişte categorii care pe perioada carierei au nişte restricţii, precum magistraţii, primarii, parlamentarii, poliţiştii, militarii, atunci se poate compensa pe partea de pensii cu puncte suplimentare, dincolo de principiul contributivităţii, însă statul român trebuie să ia o decizie în acest sens.

„Sunt pensii care sunt mai mari decât salariul brut, de aceea ajungem la 30-40-50.000 de lei pe lună şi acest lucru nu este corect. (…) Din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. (…) Aşa fac nemţii, aşa fac francezii. De la 70, la 75%, unii merg până la 76-77%. Aşa fac în foarte multe ţări deosebirea şi recompensa pentru aceste categorii profesionale. Noi evităm să discutăm acest lucru”, a afirmat vicepremierul, informează agerpres.ro.

El a amintit că în cadrul coaliţiei a fost înfiinţat un grup de lucru care analizează problema acestor categorii de pensii.

Vezi și:

Kelemen Hunor, despre scandalul măririi alocațiilor pentru copii: ‘Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare